Paulo Coelho: Brida

Paulo Coelho, BridaPaulo Coelho: Brida, Bazar Forlag, 2008

”Ja eräänä päivänä eräässä espanjalaiskylässä hän oli vannonut pyhän valan. Valaan sisältyi muun muassa kohta, jonka mukaan yksikään opettajja ei saanut pakottaa toista ihmistä suorittamaan valintaa. Hän oli tehnyt sen virheen kerran ja joutunut pakenemaan vuosiksi maailmasta.”

Ajatukseni on sama kuin Coelhon Pyhiinvaellus-kirjan jäljiltä: ehkä ihan hyvä, että vähemmän vaihtoehtoisia teoksia suomennettiin ennen näitä ja tutustutettiin lukijat siten Coelhoon toista kautta. Brida ja Pyhiinvaellus sisältävät kumpainenkin lastenkirjamaista Alkemistia hurjempia pohdiskeluja magiasta, noituudesta, viisaudesta, henkimaailmasta ja kuolemasta – sekä elämän jatkumisesta sen jälkeen. Bridan kansi on kuin karkki.

Coelho kirjoittaa itselleen uskollisesti yksinkertaista ja helposti luettavaa tekstiä. Eihän se puhtaasti miinus ole, vaan jättää tilaa kirjan sanomalle ja leimaa kirjailijan kaikkia teoksia.

Kirja sopii Coelholle jo sydämensä menettäneelle sekä sille, joka ei säpsähdä noituudesta puhumista, vaan osaa suodattaa siitä itselleen omaan elämäänsä sopivat elementit. Sille, joka pohtii elämän tarkoitusta. Eli meille kaikille.

Ellit

 

Comments

Teksti:Anne
Avainsanat: Brida, Paulo Coelho

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *