Patricia Cornwell: jo kaksikymmentä vuotta Kay Scarpettan tutkimuksia!

ScarpettaPatricia Cornwell (s. 1956) kirjoitti ensimmäisen kuolinsyyntutkija Kay Scarpettasta kertovan romaaninsa Postmortem 20 vuotta sitten. Suomalaisten sydämissä italialaista ruokaa ja viinejä rakastavalla tohtori Kay Scarpettalla on erityinen paikka: kirjoja on myyty yli miljoona.

Cornwellin uusi Scarpetta-romaani sijoittuu New Yorkiin, jossa tv-esiintymiset CNN-kanavalla ovat tehneet Kay Scarpetasta koko kansan ihaileman ja monien vihaaman julkkiksen. Kuolinsyyntutkija Kay Scarpetta ei jätä ketään kylmäksi.

Kun kääpiö Oscar Bane löydetään naisystävänsä ruumiin viereltä, vaikuttaa selvältä, että hän on syyllinen julmaan kidutusmurhaan. Bane kieltäytyy puhumasta muille kuin Kay Scarpettalle, johon hän on ihastunut nähtyään kuolinsyyntutkijan CNN:llä. Onko Bane sairas vainoaja vai voiko hänen harhainen tarinansa sittenkin olla totta?

Pian netistä löytyy sivusto, joka levittää perättömiä huhuja ja käsiteltyjä valokuvia Kay Scarpettasta. Jollakin on pelottava pakkomielle, ja Benton Wesley ja Lucy ovat syystäkin huolissaan. Jäljet alkavat johtaa lähelle – aivan liian lähelle – poliisin omia piirejä.

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta.

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Huhut, italialaiset, Julkkikset, kirjat, New York, Oscarit, poliisi, romaanit, viinit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *