Panosta hyvinvointiisi – asenteella!

Vaikuta omaan hyvinvointiisi! Lenita Airiston Eläköön 100 vuotta! -teos osoittaa, että ikä ei ole este vaan päinvastoin. Soili Soisalon ja Eeva Voutilaisen teos Mustikka, ruis ja rypsi – Voimaruokaa Suomesta kannustaa tervellisen ruokavalion kautta hyvään oloon. Raija Kivisen, Marja Ruutin ja Katja Keräsen käytännönläheinen itsehoitokirja Parasta aivoillesi hellii aivoja ja näyttää keinoja elämänhallintaan.

Eläköön 100 vuotta!Lenita Airisto näyttää teoksellaan Eläköön 100 vuotta! mallia kaikenikäisille

Ikärasismi on primitiivireaktio! Voittamatonta synergiaa syntyy, kun energiset juniorit saavat yhteistyökumppaneikseen pätevät seniorit, joilla on kokemusta selättää kovimmatkin haasteet.

Henkisesti ja fyysisesti huippukuntoiset 60+-seniorit ovat uusi ilmiö ihmiskunnan historiassa. Jo vuonna Suomessa oli yli 65-vuotiaita enemmän kuin alle 15-vuotiaita, ja määrä vain kasvaa. Kuusikymppiset myös vanhenevat eri tavalla kuin heidän vanhempansa. He eivät halua vaihtaa aktivoivaa työyhteisöä eläkeläiskerhoon, jossa keskustelunaiheet ajautuvat helposti golfiin ja kolotuksiin.

Globaalitalous vaatii valtavaa tietomäärää, ja sen on yritysmaailma ymmärtänyt: Yhdysvalloissa ja Keski-Euroopassa headhunterit etsivät jo 60+-johtajia, joille on kertynyt runsaasti kontakteja avainhenkilöihin. Myös inspiroivat muutosagentit ja seniorikuluttajat ovat megatrendi maailmalla.

Nyt tarvitaan suomalaisillekin senioreille rohkeita esikuvia, jotka elävät oman sisäisen kellonsa ja kutsumuksensa mukaan, iän karttumisesta huolimatta!

Lenita Airisto haastaa keskusteluun

Tietokirjailija Lenita Airisto avasi keskustelun pitkäikäisyydestä jo vuonna 2000 kirjassaan Jatkoaika – Molto Vivace! Uudessa teoksessaan hän haastaa julkisen ruikutuksen väestön ikääntymisestä ja tarkastelee maailmalta poimimiensa positiivisten ja innovatiivisten esimerkkien valossa, miltä kymmenen vuoden takaiset ennusteet ja visiot näyttävät tänään, ja millaisia mahdollisuuksia väestön ikääntyminen antaa maailmantaloudelle.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Mustikka, ruis ja rypsiVoimaruokaa Suomesta – lähiruoalla terveellinen ja ekologinen ruokavalio

Soili Soisalon ja Eeva Voutilaisen teos Mustikka, ruis ja rypsi – Voimaruokaa Suomesta esittelee perustellusti kotimaisen voimaruoan terveysvaikutukset. Suomalainen voimaruoka koostuu kotoisista ruoka-aineista, kuten rypsiöljystä, marjoista, kaurasta, rukiista, kalasta, maitotuotteista ja kasviksista. Näiden kirjassa esiteltyjen, läheltä saatavien ainesten terveysvaikutukset on havaittu useissa tutkimuksissa.

Teos esittelee selkeästi, konkreettisin esimerkein suomalaisen voimaruoan perustan ja tarjoaa tietopaketin ravitsemuksellisesti täysipainoisesta ruokavaliosta. Reseptejä on kaikkiaan noin sata, ja ne jakautuvat pääruokiin, salaatteihin, kastikkeisiin, höysteisiin ja levitteisiin sekä jälkiruokiin ja puuroihin. Maukas voimaruoka auttaa myös painonhallinnassa ja läheltä hankitut ainekset takaavat ruoan tuoreuden ja ekologisuuden.

MMM Soili Soisalo on kokenut ruokatoimittaja ja ETL Eeva Voutilainen on suosittu luennoitsija ja kysytty ravitsemusasiantuntija.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Parasta aivoillesiParasta aivoillesi – Ohjeita aivojen hyvinvointiin

Raija Kivisen, Marja Ruutin ja Katja Keräsen käytännönläheinen itsehoitokirja kertoo, kuinka voi helliä rakkaintaan eli omia aivojaan kotikonstein. Omilla elämäntapavalinnoillaan voi vaikuttaa aivojensa hyvinvointiin ja saada elämäänsä lisää tasapainoa, hyvinvointia ja nautintoa. Syntyneitä vaurioita voi korjata ja uusia välttää yksinkertaisilla keinoilla esimerkiksi ruuan, liikunnan, kosketuksen, musiikin, luonnon ja paremman unen avulla.

Kannustava kirja ei opasta aivokapasiteetin tehostamiseen, vaan neuvoo irti liiasta suorituskeskeisyydestä ja aivoja kuormittavista elämäntavoista. Positiivinen ote tarjoaa oivalluksia ja työkaluja elämänhallintaan niin opiskelijalle, työikäiselle kuin tuoreelle eläkeläiselle.

Raija Kivinen on terveyteen ja hyvinvointiin erikoistunut toimittaja, Marja Ruuti ravitsemustieteen maisteri ja ravitsemusterapeutti ja Katja Keränen pitkän linjan liikunnanohjaaja, valmentaja ja kouluttaja.

Kirjakauppa Suuri Kuu

 

 

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *