Outi Pakkanen jatkaa kaupunkidekkarien sarjaa teoksella Muistivirhe

MuistivirheMenneisyyden piinaamat kaksossisaret etsivät selitystä erilaisille muistikuvilleen: ”Me olemme yksi ja sama. Ja silti erilaiset kuin yö ja päivä. Systeri ja minä.”

Helsingissä asuva Meri Aalto on alkoholiongelmaansa peittelevä, eronnut juristi ja Berliinissä asuva Tuuli Aalto-Werner leskeksi jäänyt kotirouva. Kaksosina Meri ja Tuuli ovat identtiset, mutta ihmisinä täydellisen erilaiset. Ja erilaiset ovat heidän muistonsakin.

Tuulin talvilomalla Suomessa vanhat asiat nousevat pintaan ja tilanne kärjistyy. Miten saman tapahtuman voi muistaa kahdella täysin vastakkaisella tavalla? Kun toinen naisista katoaa salaperäisesti, ei kukaan tiedä, onko kyseessä rikos, onnettomuus vai tahallinen katoamistemppu. Löytyykö vastaus menneisyydestä? Ainakin ratkaisua miettiessä valmistuu maailman paras bataattikeitto. Sen takaa mysteeriä sivusta seuraava graafikko ja mainio kotikokki Anna Laine.

Outi Pakkasen tyylikkäät kaupunkidekkarit ovat saaneet runsaasti kiitosta. ”Tarkoituksella tai vaistolla hän osuu suomalaiseen nykyhetkeen kuin teräsnuoli keskelle taulua.” – Satakunnan Kansa kirjoitti Outi Pakkasen teoksesta Yöpuisto (2008).

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: alkoholiongelma, Berliini, graafikot, Helsinki, onnettomuudet, rikokset

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *