Otavan Kirjasäätiöltä kolme uutta kirjallisuuspalkintoa 

otavaOtavan Kirjasäätiö perustaa kolme uutta vuosittain jaettavaa kirjallisuuspalkintoa, joista jokainen on arvoltaan 15.000 euroa. Palkinnoilla Kirjasäätiö haluaa tukea ja kannustaa merkittävää kotimaista kirjallista toimintaa. Palkinnot jaetaan keväällä 2012 ja siitä eteenpäin vuosittain.

Veijo Meri –kirjallisuuspalkinto

Veijo Meri -kirjallisuuspalkinnolla Otavan Kirjasäätiö haluaa tukea ja edistää laadukkaan kotimaisen kirjallisuuden asemaa. Palkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä kaunokirjallisesta saavutuksesta.

Otavan Kirjasäätiön tietokirjapalkinto

Tietokirjallisuudella on merkittävä asema suomalaisessa kulttuurissa sivistyksen tukijalkana ja elämysten tuottajana. Tietokirjat välittävät tietoa, murtavat myyttejä ja herättävät keskustelua. Palkinnolla halutaan tukea ja edistää laadukkaan kotimaisen tietokirjallisuuden asemaa. Tietokirjapalkinto on tunnustus merkittävästä saavutuksesta tietokirjallisuuden alueella.

Otavan Kirjasäätiön oppimateriaalipalkinto

Otavan Kirjasäätiön oppimateriaalipalkinnolla halutaan tukea ja kannustaa laadukkaiden oppimateriaalien sisältöjen kehittämistä ja tekemistä Suomessa. Palkinto on tunnustus merkittävästä saavutuksesta oppimateriaalien tekemisen alueella.

Uudet palkinnot tulevat kahden olemassa olevan palkinnon, Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinnon ja Erkki Reenpää -suomentajapalkinnon lisäksi. Vuonna 1999 perustetun Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinnon arvo nousee 15.000 euroon. Ensimmäinen Erkki Reenpää -palkinto myönnettiin ansioituneelle suomentajalle vuonna 2004. Tähän asti joka toinen vuosi jaetusta palkinnosta tulee vuosittainen. 

Kaarina Helakisa –kirjallisuuspalkinto

Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä kirjallisesta saavutuksesta lasten- ja nuortenkirjallisuuden alueella.

Erkki Reenpää –suomentajapalkinto

Erkki Reenpää -suomentajapalkinto myönnetään tunnustuksena ansioituneesta työstä kirjallisuuden suomentajana. Palkinto perustettiin vuonna 2004. Se jaetaan vuosittain, ja sen arvo on 5 000 euroa.

Kirjankustantaja Erkki Reenpää (1925-2004) työskenteli Otavassa vuodesta 1951 alkaen lähes neljäkymmentä vuotta. Hän vastasi suomennetun kaunokirjallisuuden kustannusohjelmasta, ja hän oli myös monien kotimaisten kirjailijoiden yhteistyökumppani.

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *