Otavan kevät on Saarikosken


Pentti Saarikosken syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 75 vuotta. Syystäkin kustantaja Otava haluaa juhlia. Saarikoski oli todellinen monitoimimies: kirjailija, runoilija ja suomentaja.

 

Juhlavuoden kunniaksi ilmestyy useita kirjoja. Kiinnostavimmasta päästä on Saska Saarikosken toimittama Sanojen alamainen, jossa hän käy läpi ja kommentoi isänsä tuotantoa.

Pekka Tarkan toimittamasta Saarikosken Nuoruuden päiväkirjoista on otettu uusi painos, ja Saarikosken Tiarnia-sarja on juuri ilmestynyt yhteisniteenä. Suomentajan päiväkirjat − Saarikosken koottujen teosten sarjan yhdeksäs osa − ilmestyy syyskuussa. Uusintapainoksina julkaistaan myös Saarikosken Odysseia-suomennos sekä romaani Ovat muistojemme lehdet kuolleet.

Juhlavuoden kunniaksi julkistettu kirjoituskilpailu on jo herättänyt kiinnostusta. Kisan tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin uusia suomalaisia kirjallisia lahjakkuuksia. Kilpailuun voi osallistua vielä maaliskuun loppuun asti ja voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla.

Millainen on teidän suhteenne Saarikoskeen?

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: kilpailut, Otava, Pentti Saarikoski, Pentti Saarikoski -kirjoituskilpailu

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *