Otava etsii historiallisen romaanin kirjoittajia kirjoituskilpailulla

suomi2017_romaanikilpailuSuomi 2017 -romaanikilpailulla halutaan löytää ja nostaa esiin uusia, lahjakkaita suomalaisen historiallisen romaanin kirjoittajia. Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla kokonainen, aiemmin julkaisematon romaanikäsikirjoitus ja sen aiheen tulee tavalla tai toisella liittyä Suomen historiaan.

Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Otavan Kirjasäätiön julkistama kilpailu on osa Otavan 125-vuotisjuhlaa, ja sillä juhlistetaan myös Suomen itsenäisyyden satavuotista taipaletta.  

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat palkintoja keränneet kirjailijat Sirpa Kähkönen ja Aki Ollikainen, jotka rohkaisevat kirjoittajia historiallisen romaanin pariin.

Ollikaisen mukaan historia toimii hänelle kirjoittajana näyttämönä, johon hän voi sijoittaa ajattoman tarinan. Kähkönen pohtii, että genre luo moniäänisiä tulkintoja lähihistoriasta ja kaukaisemmistakin asioista.

– Historiallinen romaani antaa lukijalle mahdollisuuden eläytyä sellaisiinkin menneisyyden henkilöihin ja kohtaloihin, joita hän on pitänyt vieraina ja käsittämättöminä. Se luo kohtaamispaikan niille, joiden tarinasta on vaiettu, ja niille, jotka eivät ole noita tarinoita koskaan kuulleetkaan. 

Kähkösen ja Ollikaisen kanssa kirjoittamiskilpailun satoa perkaavat Otavan kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper ja kustannuspäällikkö Jaana Koistinen.

otava_romaanikilpailu_raati

Palkinnot ja voittajien julkistaminen

Kilpailun ensimmäinen palkinto on 10.000 euroa, toinen palkinto 5.000 euroa ja kolmas palkinto 3.000 euroa. Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee voittajakäsikirjoituksen ja varaa oikeuden myös II ja III sijalle sijoittuneiden käsikirjoitusten julkaisemiseen.

Osallistumisaika on 19.1.2015–31.12.2015. Kilpailun voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 2016.

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Aki Ollikainen, Antti Kasper, historiallinen romaani, Jaana Koistinen, kirjoituskilpailu, Otava, romaanikilpailu, Sirpa Kähkönen, Suomi 2017

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *