Oscar Hijuelos vie kuumiin lattarirytmeihin romaanissaan Kaunis María

Kaunis MariaMambo Kingsien maailman valloittaneen hittikappaleen Sieluni kaunis María takaa löytyy nainen, joka piinaa laulajan sydäntä vuosienkin päästä. Kuka oli tuo kaunis María? Orcar Hijuelos kertoo nyt hänen tarinansa.

Kuuba 1947. Viaton maalaistyttö María García y Cifuentes lähtee Havannaan etsimään onneaan. Lukutaidoton mutta lumoavan kaunis María ajautuu hämärien klubien tanssijattareksi ja mahtimiesten syleihin, mutta elämänsä rakkauden María tapaa eräänä tavallisena päivänä Havannan kadulla. Romanssi Nestor Castillon kanssa on täynnä intohimoa ja tulisia tunteita.

Olosuhteiden pakosta rakastavaisten tiet eroavat. Siipeensä saanut Nestor muuttaa veljensä kanssa New Yorkiin ja perustaa bändin nimeltä Mambo Kings. Kaihoisa hittikappale Sieluni kaunis María soi vuodesta toiseen – ja lopulta Maríakin päätyy Amerikkaan.

”Kukaan ei ylitä Hijuelosia aistillisuuden kuvaajana.” – Los Angeles Times

Oscar Hijuelos (s. 1951) on New Yorkissa syntynyt kuubalaistaustaisten siirtolaisten jälkeläinen. Hänen romaaninsa Mambo Kings – Rakkauden rytmit (1990) voitti Pulitzer-palkinnon ja päätyi Antonio Banderasin tähdittämänä myös valkokankaille

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *