Oma huone, omat rahat

Viikonloppuna yllätyin. Luin Talouselämän artikkelia, jossa haastateltiin Naisasialiitto Unionin Tulva-lehden päätoimittajaa Anne Moilasta. Aiheena olivat Moilasen sijoitukset. Sijoitukset? Monelle saattaa tulla mieleen naapurimaan tempaus, jossa valtiopäiville pyrkivä feministinen puolue poltti 10 000 kruunun edestä seteleitä protestina palkkojen epätasa-arvolle. Virkistäväksi artikkelin tekee se, että tietynlaiseksi miellettyä henkilöä haastatellaan epätyypillisessä yhteydessä.

Moilanen myöntää, että hänen sijoitusintoilunsa on herättänyt närää feministisissä piireissä. Pyyhkeitä on tullut köyhien naisten unohtamisesta. Mutta Moilasella on käypä feministinen näkökulma: naisen on sangen viisasta kerryttää omaa varallisuuttaan. Totesihan Virginia Woolf, että naisella pitää olla rahaa ja oma huone, jotta hän voi kirjoittaa.

Vaurasta ja valoisaa viikkoa!

P.S. Vinkki: Moilanen kirjoittaa Ilta-Sanomiin erinomaisia kolumneja. Edellisessä tekstissään hän näpäyttää hallitusohjelman laatijoita siitä, että tositoimet tasa-arvon edistämiseksi palkkarintamalla on jälleen unohdettu. Odotettavissa seuraavan neljän vuoden aikana: pelkkiä uusia selvityksiä.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: bisnes, kolumnit, lehdet, lukeminen, media, talous

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *