Oliivi-Finlandia on jaettu!

Onnittelut Rosa Liksomille palkinnosta ja kaikille muille ehdokkaille hyvästä vastuksesta. Henkilökohtaisesti lohduttelen itseäni sellaisilla  – ehkä jonkun mielestä hieman latteillakin – elämäntotuuksilla kuin “jotkut pitävät oliiveista ja toiset eivät”.

Vaikka näin tietenkin on, tuntuu silti käsittämättömältä olla niin eri mieltä joidenkin ihmisten kanssa. En ota kantaa sen suuremmin kuuteen ehdolla olleeseen kirjaan, mutta olen lukenut tänä vuonna kaksi uutuutta, jotka menevät omassa Oliivi-Finlandia –kisassani kirkkaasti Liksomin ohi. Ne ovat Katja Ketun Kätilö ja Jari Tervon Layla.

En osaa arvioida kirjoja kirjallisuustieteen näkökulmista. En ymmärrä varmasti puoliakaan “silmäniskuista” ja viittauksista maailmankirjallisuuteen. Enkä haluaisi nähdä Finlandiaa elämäntyöpalkintona. Olen vain lukemisen ystävä, joka mittaa kirjan hyvyyttä ja huonoutta eri mittareilla.

Lukiessani Kätilöä ja Laylaa pidätin hengitystäni, ihoni nousi kananlihalle ja itkin. Useasti. Minulla oli vaikeuksia päästää kirjoja käsistäni ja halusin palata niiden maailmoihin aina uudelleen. Kirjat luettuani katsoin maailmaa, arkea, ihmisiä, uutisia ja historiaakin uusin silmin. Oivalsin, suutuin, nautin, välitin, liikutuin, jännitin, opin ja vaikutuin. Molempia kirjoja olen ajatellut usein, vielä näin kuukausia ja viikkoja lukemisen jälkeen. Näin minulle ei ikävä kyllä esimerkiksi Hytti nro 6:n ja William N:n päiväkirjojen jälkeen käynyt.

Kiitos kun sain avautua. Helpotti. Jos haluat jakaa oman Oliivi-Finlandiasi, ole hyvä. Vertaisryhmä kokoontuu nyt ja tässä.

Nimim. Oliivien ystävä (paitsi niiden joissa on paprikaa sisällä)

Comments

Teksti:Jenni Pääskysaari
Avainsanat: Finlandia-palkinto, Kettu Katja, Liksom Rosa, Tervo Jari

Kommentit

Kiitos Jenni!

Tuli sitten ostettua ihka ensimmäinen kirja, jonka lukemisen aion aloitan huomenna.

Sanojesi ansiosta hankin Katja Ketun Kätilö kirjan!

Yllätyin jopa itsekkin hankkimalla kirjan sillä olen enemmän elokuvien kuin kirjojen ystävä joten oikeasti ISO kiitos siitä kuuluu sinulle.

Kirjan luettuani tulen tänne sitten kertomaan mielipiteeni siitä,

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *