Nora exlibris/VKO 46

Suunnittelin jo putsaavani kalenterin marraskuussa kaikista menoista. Mutta eihän niin voi tehdä kun tiedossa on niin kivoja kirjapippaloita! Syyshässäkän jälkeen kirja-alalla seuraa (näemmä) palkintokausi, sitten siirrytään pikkujouluihin ja kevään kirjojen esittelyyn. Onko jossain kohtaa taukoa?

 

To be read -listakin meni uusiksi. Päätin käydä läpi nekin Finlandia-ehdokkaat ja HS:n esikoispalkintoa tavoittelevat kirjat, joita en vielä ole ehtinyt lukea. Juuri nyt menossa on Eeva-Kaarina Arosen Kallorumpu (Teos).

Tällä viikolla suuntaan kuulemaan, kuka on Hesarin esikoispalkinnon voittaja. Sitä ennen lupaan välittää teille kirjamessuilta nappaamiani kommentteja ehdokkaiden lavahaastatteluista. Teokset tulevat siinä samalla kerrattua. Tiedossa on myös illanviettoa teoslaisten ja siltaslaisten kanssa. Lisäksi treffaan monipuolisen toimittajauran tehneen Riitta Lindegrenin, jonka muistelmateoksella Minä, toimittaja (Otava) olen herkutellut viime päivinä. Kysymystentissä on kirjailija-toimittaja-kriitikko Karo Hämäläinen.

Muutama menovinkki pääkaupunkiseudulle:

– Amerikkalaiskirjailija Michael Cunningham vierailee Suomessa. Hänet voi bongata ainakin Helsingin keskustan Akateemisen kirjakaupan kohtaamispaikalla huomenna tiistaina klo 17.
– Lauantaina Helsingissä on Ravintolapäivä. Ainakin yksi KIRJAILIJA aikoo silloin avata ovensa. Tekisipä mieleni käydä kurkkaamassa…

Mukavaa viikkoa!
 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: esikoiset, Finlandia-ehdokkaat, media, menovinkit, palkinnot, tapahtumat, viikkokalenteri

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *