Nora exlibris goes Siltala

Emme malttaneet odottaa lauseiden loppuun, puhuimme toistemme päälle. Yövaloista, sarjakuvista, lukemisesta, naisista ja miehistä. Siitä, miten Aulikki Oksasen runo metron seinällä pelasti erään kukkakauppiaan päivän.


Kirjanystävät vierailivat Siltalassa.

Se on mielipidekirjoittelua, mun maku”, joku kiteytti. Me kaikki kirjabloggaajat olimme samanmielisiä. Kirjablogit puhuvat eri kieltä kuin perinteinen kritiikki. Niiden ansiosta kirjoista kirjoittaminen on muuttanut muotoaan, demokratisoitunut. Eivät kaikki kirjat enää ole Hesarissa kuulutettuja.

Luimme Siltalan syyslistaa. Mitkä ihanat miehet katalogissa: Hotakainen, Franzen, Kyrö! Isäntämme Aleksi Siltalan sanoin julkaisut valikoituvat nyrkkisäännöllä ”niistä pitää todella pitää itse ja niiden pitää pysyä mielessä vielä kuukausi julkaisun jälkeen.” Hän vinkkasi Stefan Mosterin esikoiseen Nelikätisen soiton mahdottomuuteen sekä Teemu Keskisarjan Kyynelten kallioon. Keskisarja etsiytyy maailmaan, jossa ensimmäiset tunnetut homot poltettiin roviolla. Raskas, mutta kiinnostava aihe. Jo Keskisarjan Vihreän kullan kirous jäi mieleen.

Aulikki Oksanen hurmasi lausumalla runoja kokoelmastaan Kolmas sisar, jonka syntyjuuret ovat Suomen luonnossa ja Peloponnesoksen niemimaalla. Sinua, sinua rakastamme, Aulikki! Siksi, koska teet runojen ohella salaperäisiä piirroksia. Ja kun aika kosii, et anna sille periksi, vaan olet aina vähän oppositiossa.

Tulin lohduttavaan loppupäätelmään: lienen Aulikki Oksasen tapaan hybridi. Aulikille se merkitsee sitä, että oma taide rönsyää sanoista kuviin, kirjoista näyttämöille. Ei rajaudu.

Nora exlibriksessä journalismi, kritiikki ja vaaleanpunaiset ajatushattarat saavat tulevaisuudessakin olla sekaisin.

Never apologize for your art, ladies.

***
A really nice visit with fellow bookbloggers to Siltala publishing, a family-owned company, founded in 2008. Siltala publishes quality Finnish and international literary fiction & non-fiction. The discussion was lively from reading lamps to comic books and blogposting versus reviews. Aulikki Oksanen charmed us all by reading selected poems from her new book. We love you, Aulikki!

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: kirjakauppa, kirjankustannus, kirjat, kylässä, lukeminen, runokirja, Runot, Siltala, syksy, taide, tapahtumat, uutuudet

Kommentit

Näinhän se on, että kaikelle on aikansa 😉 Mukavaa kuitenkin lukea näistä blogeista aina sitten noista tapahtumista, kuvia ja tunnelmia!

Älä suotta harmittele! Kyllä tilaisuuksia varmasti vielä tulee. Uskon, että me kirjakynäilijät kohta taas kokoonnumme yhteen. Enkä minäkään kovin montaa kertaa ollut mukana tapaamisissamme. 🙂

Harmittaa kyllä niin kovasti, kun asun täällä ”kaukana” keski-Suomessa, sillä kutsun saadessani jo haaveilin kivasta kirjan ystävien illasta, mutta eihän täältä niin vain lähdetä. Aulikki Oksasta olisi ollut myös hieno päästä ihan kasvotusten kuuntelemaan.

Dänk you – jokos ehdit itse siitä kirjoittaa? Olisi kiva tavata teitä kaikkia useamminkin!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *