Nimi kirjassa

Piipahdin Otavan ihanassa kirjakaupassa ja hätkähdin. Luulin, että ystäväni lapsella on sen verran harvinainen nimi, ettei kukaan muu ole keksinyt samaa – ainakaan en ole koskaan samannimiseen tyttöön törmännyt. Mutta nyt, lastenkirjaosaston hyllyltä silmiini osui Mila Teräksen Telma ja salaisuuksien saari –kirja. Lähetin heti Telman isälle kuvaviestin “Oletteko törmänneet tähän?” Eivät olleet. No, tiedänpä nyt mitä laitan pukinkonttiin.

Kotona selvitin, että kirja on jatkoa viime vuonna julkaistulle Telma ja tarinoiden talo –kirjalle. Ikäsuositus on viidestä ylöspäin ja sujuvalukuinen teksti sopii hyvin niille pikkulukijoille, joilta pikkukirjaimet jo taittuvat.

Telma sai minut miettimään, miltä tuntuu bongata oma nimi kirjasta. Onko jollain Mintulla hyllyssä kaikki Maikki Harjanteen Mintut, entä Miljalla Miljat, Ainolla Ainot, Konstalla Konstat, Nikellä Niket, Ellalla Ellat ja Eemelillä Eemelit? Ja tietenkin mietin, ketkä kaikki ovat saaneet nimensä jonkun kirjan henkilön mukaan? Minun lähipiiristäni löytyvät ainakin Ronja, My, Mio ja Ella. Ja tiedänpä yhden Frodonkin. Ja pari viikkoa sitten törmäsin erääseen herra Rajalaan, joka on kuulemma saanut nimensä Juhani Ahon Panun mukaan.

Comments

Teksti:Jenni Pääskysaari
Avainsanat: lastenkirjallisuus, Mila Teräs, nimi, Telma

Kommentit

Oma nimeni ei ole ollut kuin Mauri Kunnaksen eräässä joulukirjassa ja siinäkin olin onneksi vain muiden mukana.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *