New Yorkin lukutuliaiset

Reissuun lähteissä toivoin, että Newsweekin tv-sarja Mad Menille omistettu spesiaalinumero olisi edelleen myynnissä. Lehteä kyllä sai samalla kannella myös Suomesta, mutta jenkkiversiossa Mad menin henkeen oli päivitetty myös lehden mainokset. Miten hieno! Heti ensimmäisellä aukeamalla itseoikeutetusti legendaarinen yhdistelmä; Steve McQueen ja Triumphin Bonneville ?moottoripyörä!

Toinen löytöni oli Patti Smithin omaelämäkerta Just kids, jota en jostain syystä ole vielä kokoelmiini hankkinut, vaikka se ilmestyi jo 2010. Nyt se huhuili minua kirjakaupan hyllyltä tyylikkään mustana ja rososivuisena pokkarina. Jotenkin tuntui oikealta hankkia kirja juuri siitä kaupungista, jossa runoilija-muusikko vietti boheemielämää Brooklynissä ja Chelseassa sielunkumppaninsa, valokuvataiteilija Robert Mapplethorpen kanssa.

Taidanpa odottaa lukemisen kanssa kesäkuulle, jolloin saan taustalle soimaan Patti Smithin tuoreen albumin Banga. Lisätietoa siitä, mitä upealle Pattille kuuluu, löytyy hänen nettisivuiltaan, missä on luettavissa myös hänen uusin biisitekstinsä April Fool.

Comments

Teksti:Jenni Pääskysaari
Avainsanat: Mad Men, Patti Smith

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *