Nettielämä ottaa jalansijaa

gideonMelanie Gideon pureutuu Vaimo 22 -kirjallaan (Gummerus) ajankohtaiseen ilmiöön: avio-onnen rakoiluun ja lohdutuksen etsimiseen netistä.

Alice Bucklella on jo teini-ikään ehtineet lapset ja aviomies William, jonka kanssa arki ei ole enää viime aikoina tuntunutkaan kovin sävähdyttävältä. Tarkempaan syyniin heidän suhteensa pääsee, kun Alice päättää osallistua avioliitto 2000-luvulla -verkkotutkimukseen. Tutkimuskysymysten lisäksi tutkija 101 tarjoaa Alicen arkeen omanlaisensa mausteen, ja pian Alice huomaakin käyttäväsä miltei jokaisen vapaahetkensä sosiaalisen median viestien vilkuiluun.

Kirjasta löytyy monenlaisia rakenteita. Kun välillä edetään perinteiden tarinankerronnan keinoin, välillä juonta kuljettaa eteenpäin Facebook-viestien ketju tai Alicen lähettämät vastaukset tutkija 101:n kysymyksiin. Sosiaalisen median viestintätavat toimivat myös kirjan sivuilla, suorastaan nerokkaasti.

Kirja tarjoaa lukijalle perusjuonensa ohella myös mielenkiintoisia pähkinöitä. Voiko esimerkiksi olla mahdollista, että Facebookissa saatu viesti tuntemattomalta ihmiseltä sävähdyttää enemmän kuin tutun kosketus oikeassa elämässä?

 

Comments

Teksti:Maija Männistö
Avainsanat: avioliitto, facebook, some

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *