Näkökulmia elämään: Nainen ja työelämän taito, Jumalainen nainen ja Lätkässä

Mireille Guiliano antaa käytännön neuvoja työelämään. Elina Vuola pohtii Neitsyt Marian merkitystä nykypäivän naisille. Marika Kakko näyttää jääkiekon kautta, miten puolison vaativa ura vaikuttaa parisuhteeseen ja perheeseen.

Nainen ja työelämän taitoRanskalaisen samppanjaleidin viisaita ohjeita työelämässä menestymiseen

Mireille Guilianon teoksen Nainen ja työelämä käytännön neuvot pohjautuvat ranskatarten filosofiaan ja tyyliin, johon kuuluvatolennaisesti elämänilo ja nautinnot. Oman elämänsä esimerkkien avulla hän opastaa työpaikkahaastatteluun valmistautumisessa, keskustelutaidoissa, julkisessa esiintymisessä sekä yrityspäivällisten emännöimisessä.

Elämänohjeet tähtäävät työuralla etenemiseen ja kehittymiseen: ohjenuorana on, että nainen menestyy parhaiten yhdistämällä rohkeasti oman persoonallisuutensa ja ammatillisen osaamisensa – luomalla oman brändin!

Ranskatarten elämäntapojen inspiroivana tulkkina tunnettu Mireille Guiliano on vapaa kirjailija, joka työskenteli aiemmin samppanjayhtiö Veuve Clicquot’n toimitusjohtajana. Häneltä on suomennettu myös teokset Ranskattaret eivät liho ja Ranskattaren ruokavuosi.

Kirjakauppa Suuri Kuu

 

Jumalainen nainenPuuttuuko luterilaisilta naisilta jotakin sellaista, mitä Maria katolilaisille ja ortodokseille tarjoaa?

Paljon Keski-Amerikassa tutkimusta tehnyt teologian tohtori Elina Vuola käsittelee teoksessaan Jumalainen nainen kristinuskon tärkeintä naishahmoa Neitsyt Mariaa. Kirkon virallinen Maria-kuva poikkeaa usein tavallisten naisten Mariasta. Vuola esittelee Mariaa koskevien opetusten sisältöä ja oppien taustoja, kansanuskonnollisuutta Suomessa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä pohtii Marian merkitystä nykypäivänä erityisesti naisille.

Kristinuskon keskeisten ajatusten ja opetusten nykyaikainen tulkinta on tärkeää. Vaikka maallistunut suomalainen ei miellä itseään uskonnolliseksi, on kristinusko keskeinen osa länsimaista kulttuuriamme.

Elina Vuola on Latinalaisen Amerikan tutkimuksen professori Helsingin yliopistossa.

Kirjakauppa Suuri Kuu

LätkässäMillaista on elämä, kun perheen arkea rytmittävät ammattiurheilun joustamattomat aikataulut?

Ainutlaatuinen kurkistus jääkiekon maailmaan antaa mielenkiintoista pohdittavaa kaikille, joiden perheissä yhden uravalinta vaatii uhrauksia muilta.

Ääneen pääsevät viisitoista naista, joiden puolisot ovat työskennelleet eri tehtävissä jääkiekon parissa. Mukana on pelaajien puolisoita sekä valmentajien ja jääkiekkojohtajien vaimoja että itse pelaajia. Naiset kertovat avoimesti arjestaan, iloistaan ja suruistaan, hauskimpia kommelluksia unohtamatta. Mukana on myös tarinoita rakastamisesta, sopeutumisesta ja yksinäisyydestä sekä yhteisön tuesta.

Marika Kakko (s. 1974) on äiti, vaimo ja uranainen.

Kirjakauppa Suuri Kuu

 

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *