Muuton aarrearkku

Asukkeja hyllyssä

Muutin töissä. Koko kirjakokoelmanikin muutti, samoin muutama huoneessani asuva tyyppi. Nyt olen viimein, 28 muuttolaatikon purkamisen jälkeen, saanut jotain edes sen verran järjestykseen, että kaivoin kameran esiin.

Kirjaston kaverit

Tässä  kuvassa esittäytyvät lapsena mummilta saamani pupu, Lontoon Hamley’s-lelukaupasta mukaani tarttunut kettu, amerikkalaiselta kielikurssiperheeltä saamani koira sekä Maltalta Suomeen muuttanut kissa. Ne asuvat töissä, koska kotona on hieman ahdasta niille.

Myös tässä muutossa tein löytöjä. En edes muistanut, että kokoelmiini kuuluu oiva opas Linnut ja linnunpesät (Winwood Reade & Eric Hosking, WSOY 1972) tai  Jukka Parkkisen mainio Korppi ja korven veikot (WSOY 1979).

Tänään postista saapui uusi kirja, jonka taidan joutua kiikuttamaan heti kotiin iltalukemiseksi. Näkymätön poika (Holly Goldberg Sloan, WSOY 2012) kertoo 17-vuotiaasta Samista, joka ei käy koulua. Hänellä ei ole puhelinta eikä hän tunne elokuvatähtiä. Hän elää isänsä ja veljensä kanssa pakettiautossa: isä elää pikkurikoksilla, auringon laskettua pojat etsivät ruokaa.

Selasin kiireesti kirjan ensimmäiselle sivulle, luin enimmäiset rivit, jotka kiinnostavat minua aina erityisen paljon. Tässä kirjassa ne menevät näin: ”Hänelle viikonpäivät olivat yhdentekeviä. Paitsi sunnuntait. Sunnuntaisin hän kuunteli urkuja ja pianoa.” Kuulostaa lupaavalta, jotenkin sellaiselta, että toivon kovasti kirjan puolesta, että meistä tulisi ystävät.

 Näkymätön poika kädessä

Comments

Teksti:Heidi Ylitalo
Avainsanat: kirjahylly, Muutto, Näkymätön poika, WSOY

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *