Muista runolla tarjoaa uusia runoja juhlaan

Muista runollaHarvalla meistä on niin ketterä runosuoni, että joka onnittelukorttiin, vieraskirjaan ja lohdutusviestiin syntyisi spontaanisti osuva ja persoonallinen teksti. Perinteiset juhlarunot ovat kyllä komeita, mutta moniin tilanteisiin turhan jäykkiä ja mahtipontisia.

Tuoreita, tässä ajassa puhuttelevia säkeitä löydät uudesta Muista runolla -kokoelmasta. Sen sivuilta voit helposti poimia osuvan onnitteluvärssyn päivänsankarille, säkeen vihkiparille tai lohdun sanan surevalle.

Löydä uusia kotimaisia runoilijoita

Uutuuskokoelmaan on valikoitu yli 300 runoa yli sadalta suomalaiselta huipputekijältä Anni Sinnemäestä Arno Kotroon, Lassi Nummesta Kauko Röyhkään ja Tommy Tabermannista Kirsi Kunnakseen. Runot on jaoteltu erilaisten käyttötarkoituksien mukaan, mutta ne sopivat yhtä hyvin nautittavaksi muuten vain, omalla kotisohvalla.

Runokokoelma sopii mainiosti myös runoista kiinnostuneelle lukijalle, joka ei oikein tiedä kenen runoilijan tuotantoon tarttuisi ensimmäisenä. Muista runolla avaa kattavan näköalan uuteen suomalaiseen runouteen ja keskeisten runoilijoidemme tyyliin. Uutta ihastusta voi sitten myöhemmin syventää keskittymällä tietyn runoilijan teoksiin.

Kokoelmasta löytyy runoja niin merkkipäiviin ja elämän taitekohtiin kuin suruun ja osanottoon:

”Vihdoin olet ikäisesi”
Runoja päivänsankareille

”Ritariäiti ratsastaa yössä”
Runoja vanhemmille ja isovanhemmille

”Maailmaan on puhjennut ruusu”
Runoja lapsesta ja lapselle

”on viinin vuoro tulla meistä juovuksiin”
Runoja rakastuneille, hääjuhliin, kihlajaisiin ja korvaan kuiskittaviksi

”että päättää kuulua jonnekin”
Runoja uuteen kotiin

”Sinulla on aikaa koko maailma”
Runoja nuorelle, valmistuvalle, tienhaaraan

”ei tarvitse enää hävetä sitä ettei saa mitään työtä”
Runoja eläkkeelle lähtijälle, uuteen vapauteen

”ihmiset poistuvat hiljaa kuin valo”
Runoja lohtuun, suruun ja murheeseen

 

Runoja mm. seuraavilta sanataiteilijoilta: Claes Andersson, Helena Anhava, Bo Carpelan, Catharina Gripenberg, Paavo Haavikko, Olli Heikkonen, Kari Hotakainen, Jukka Itkonen, Sanna Karlström, Eeva Kilpi, Väinö Kirstinä, Tomi Kontio, Riku Korhonen, Arno Kotro, Leena Krohn, Kirsi Kunnas, Heli Laaksonen, Rakel Liehu, Eeva-Liisa Manner, Arto Melleri, Veijo Meri, Aila Meriluoto, Kai Nieminen, Lassi Nummi, Eppu Nuotio, Tuomari Nurmio, Aulikki Oksanen, Risto Rasa, Mirkka Rekola, Kauko Röyhkä, Pentti Saaritsa, Helena Sinervo, Anni Sinnemäki, Anja Snellman, Saila Susiluoto, Tommy Tabermann, Jari Tervo, Arja Tiainen, Ilpo Tiihonen, Sirkka Turkka, Kyllikki Villa, A. W. Yrjänä…

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta

Comments

Teksti:SSKK
Avainsanat: Heli Laaksonen, Kari Hotakainen, Kauko Röyhkä, Kokoelmat, merkkipäivät, runoilijat, Runot, tyyli, viinit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *