Mondo: Kööpenhamina

Tämän kesän ad hoc -kaupunkimatkamme suuntautuu (huomenna!) Kööpenhaminaan. Sääennusteen mukaan sopivan viileää, rentoilua, paljon hyvää ruokaa, kävelyä ja taidetta. Kipitin alkuviikosta ostamaan matkailulehti Mondon Kööpenhamina-oppaan. Mondot ovat reissukirjoista ykkösvalintani – niitä lukee, vaikka ei matkalle olisi lähdössäkään.

Mondot ovat selkeitä, tiiviitä, innostavia ja ajankohtaisia. Sarjaa julkaiseva Image kustannus lanseerasi kesäkuussa ensimmäiset opasversiot iPadiin.

Kööpenhaminan-opas ei petä. Se alkaa juuri niin kuin sopii: kirjoittaja hehkuttaa rakastavansa kohdekaupunkia. Huomaa, että hän myös tuntee sen; Mondo-oppaiden yksi ilahduttava piirre on, että niiden laatijat asuvat kaupungeissa, joista he kirjoittavat. Parhaimmat vinkit perustuvat arkikokemukseen ja kulttuurintuntemukseen.

Kummitätini asuu Tanskassa, ja olen vieraillut hänen luonaan muutamaan otteeseen. Kuivattu turska, Gammel Dansk ja mahtavat hiekkarannat ovat tulleet tutuiksi. Kööpenhaminassa en kuitenkaan ole aikaisemmin käynyt. Isäntä taas on jo konkari.

Odotan ainakin näitä:
– Smørrebrødit
Ny Calrlsberg Glyptotek -museo
– Tanskalainen design (kotoa löytyvät jo Jacobsenin murkkutuolit)
– Silli!
– Vanhaan varastorakennukseen tehty hotellimme Nyhavnissa

Matkalukemiseksi otan Peter Høegiä. Rakastuin Lumen taju -romaaniin, mutta mitään muuta en tanskalaiskirjailijalta ole ennättänyt lukea.

Lähtö aamulla terhakkaasti klo 8 – joten adieu, hetkeksi!

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: matkailu, matkakirjat, oppaat, Ruoka, taide, vinkit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *