Mitä yhteistä on Metallicalla, Popedalla ja Jouni Hynysellä?

Rockista voi kesähelteillä nauttia myös kirjan muodossa.Like julkaisee kesän kunniaksi monta kuumaa lukupakettia kotimaisen ja ulkomaisen populaarimusiikin helmistä.

Metallica kuvina on intensiivinen sukellus suositun metalliorkesterin maailmaan. Vangitsevat valokuvat kertovat bändin tarinan savuisilta klubeilta suurille stadioneille.

Valokuvaaja Ross Halfin on onnistunut tallentamaan filmille rocklegendojen elämää juuri oikeilla silmänräpäyksillä. Kirja on tuhti paketti backstage-huumoria ja rockkliseitä – mutta valokuvissa aistii syvällisempiäkin jännitteitä. Otoksissa henkiin herää myös nuorena kuollut basisti Cliff Burton.

Kotimaisen musiikin ystäville taattua kesäluettavaa on Kotiteollisuus-yhtyeen Jouni HynysenUkonhauta. Kirja on kertomus viime talvena julkaistun, samannimisen albumin syntyvaiheista. Tekstiä siivittävät Hynysen päiväkirjamerkinnät, musiikin inspiroimat drinkkireseptit ja paljastavat valokuvat. Kirjasta ehti syntyä julkaisun kynnyksellä jo pienimuotoinen kohu, kun keulahahmo Hynynen tavattiin youtube-sivustolla juoksentelemassa ilkosillaan. Video on sittemmin poistettu, mutta sensuurikynnystä hipovat valokuvat tallentuivat Ukonhauta-kirjan kansien väliin.

Popeda-fanit saivat uuden raamatun, kun bändihistoriikin päivitetty painos, Popeda – ilikeesti kiitää, ilmestyi kirjakauppoihin . Haastattelumuotoon rakennettu teos perusteellinen, runsas ja rehellinen – kohteensa näköinen siis. Popsnobeille kirjaa ei voi suositella, sillä orkesterin kännihuuruiset seikkailut vahvistavat myytit rankasta rockelämästä tosiksi. Lukupaketista riittää useammallekin päivälle, onhan sivuille siirretty 30 vuotta keikkaelämää.

Lisätietoja kirjoista: www.like.fi

Osta tämä kirja Suuri Kuu -kirjakaupasta.

Comments

Teksti:Meri Siippainen
Avainsanat: basistit, filmit, kirjakaupat, kirjat, musiikki, orkesterit, populaarimusiikki, Raamattu, stadionit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *