Mitä Suomi lukee -listan kärjessä historiallinen tiiliskivi Fatiman käsi

Fatiman käsiFatiman käsi on historiallinen seikkailu 1500-luvun Andalusiassa. Se on kuvaus sekä kulttuurinsa vuoksi vihatusta kansasta että inhimillisestä, suuresta rakkaudesta kaaoksen keskellä.

Seikkailu uskonsodan ja rakkauden kaaoksessa

1500-luvun Granadassa maurit nousevat kapinaan heitä sortaneita kristittyjä vastaan. Hernando on nuori mauri, jonka suonissa virtaa kristityn veri. Kahden kulttuurin välissä itsenäistä elämäänsä aloittava Hernando kohtaa suuren rakkautensa Fatiman. Nuorten onni ei ole pysyvää, myös Hernandon isäpuoli on rakastunut tyttöön. Sota ja rakkaus traagisine käänteineen kulkevat Hernandon tarinan rinnalla läpi kirjan.

Taustalla mittava tutkimustyö

Ildefonso Falcones on tehnyt mittavan tutkimustyön historiallisen romaaninsa pohjaksi. Fatiman käsi sijoittuu Kuningas Filip II:n aikaan, jolloin kristityt häätivät muslimit Espanjasta. Tarina kertoo maureista, jotka tarttuivat aseisiin Alpujarrasin verisessä sodassa vuonna 1568. Falcones on halunnut kiinnittää lukijan huomion myös kulttuurien säilymiseen ajan saatossa. Kun maurit karkotettiin alueiltaan, kulttuurin säilyttäminen vaati omat ponnistelunsa.

Barcelonalainen Ildefonso Falcones (s.1960) on asianajaja ja neljän lapsen isä. Hänen kirjailijanuransa alkoi näyttävästi, kun esikoisteos Meren katedraali hurmasi niin lukijat kuin kriitikotkin yli neljässäkymmenessä maassa. Yli neljä miljoonaa kappaletta myynyt teos toi Falconesille myös monia arvostettuja kirjallisuuspalkintoja.

Fatiman käsi on Falconesin toinen romaani, ja siitä odotetaan Meren katedraalin kaltaista suurmenestystä. Kirjan käännösoikeudet on myyty 18 maahan.

 

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta

Comments

Teksti:Emmi Jäkkö

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *