Mitä rokkari lukee kesällä?

Lukeminen on pääasia kysyi kolmelta rokkarilta, mitä kirjoja kuluu kesän mittaan keikkabussissa. Tässä vastaukset herroilta Tommy Lindgren, Tuomo Prättälä ja Jouni Hynynen (kuvassa Hynynen kesäpuuhissa).

1. Onko sinulla nyt kesken jotain kirjaa?

Tuomo: George Orwellin Burmese days.
Tommy: On. Olen jostain syystä jämähtänyt suosikkikirjailijani Paul Austerin toiseksi viimeisen romaanin Invisible loppumetreille. Lukematta on ollut vaikka kuinka pitkään vaivaiset parikymmentä sivua lopusta. Ehkä en vain haluaisi kirjan päättyvän.
Jouni: Bruce Springsteenin elämäkerta, Antero Holmilan Holokausti sekä Aila Meriluodon Tältä kohtaa (päiväkirjat).

2. Minkä aiot lukea seuraavaksi?

Tuomo: Daniil Harmsin Sattumia.
Tommy: Uusimman Austerin, Sunset Parkin. Tai ehkä tuon Rimmisen Nenäpäivän, joka myös on viime joulusta asti odotellut hyllyssä.
Jouni: Asterixeja lähinnä. Niitä on hirmu pino odottamassa tossa. Pino kirjoja odottaa myös, mut en ole vielä päättänyt minkä kimppuun käyn. Tartun johonkin ihan fiiliksen mukaan.

3. Miten lukeminen mahtuu keikkailun lomaan?

Tuomo: Keikka-auton kyydissä on tietenkin ylimääräistä aikaa vaikka kuinka, mutta en jostain syystä osaa oikein keskittyä niissä tilanteissa lukemiseen. Junassa tai lentokoneessa lukeminen on helpompaa. Harmsin sekavat jutut toimivat reissussa aika hyvin ääneen luettuna.
Tommy: Tosi hyvinhän se sinne mahtuu, jos vain jaksaa vähän nähdä vaivaa. Ottaa kirjoja mukaan reissuun ja lukea niitä siellä keikkabussin punkassa. Paljon vaivattomampaa on tietysti olla sosiaalinen ja pelata korttia tai tuijottaa leffoja/tv-sarjoja muiden muusikonrenttujen kanssa. Mutta jos vähän paeta haluaa, kirjat jeesaavat.
Hynynen: Huonosti. Bussissa en lue muuta kuin pornoa. Mut välipäivinä lukeminen rentouttaa urheilun ohella mukavasti.

P.S. Tommy Lindgreniä työllistävät kesällä muun muassa yhteiskeikat Felix Zengerin kanssa Ruisrockissa ja Pori Jazzissa sekä The Capital Beatin kanssa Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa. Tuomo Prättälällä on kesällä monta eri projektia, muun muassa keikat Palefacen kanssa Ruisrockissa, Tammerfestissä, Pori Jazzissa ja Ilosaarirockissa. Soolokeikalla hän on 13.8. Tampereen Mustalahden satamassa. Jouni Hynynen kiertää Kotiteollisuus-yhtyeensä kanssa ja esiintyy esimerkiksi Ruisrockissa, Tammerfestissa ja  Ilosaarirockissa.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: ihmiset & ilmiöt, kesä, kirjat, lukeminen, musiikki, viihde

Kommentit

ha ei ois uskonu että rokkaritkin lukee muuta kuin tuota prrna kuten hynynen paljastikin. sarjakuvat varmasti on myös lukulistalla ja luulis että ne ois keikka bussissa helppoa ajanvietettä

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *