Mikä ylläpitää lukuintoasi – vastaa ja voita Little Bee Chris Cleaven nimmarilla!

Chris Cleaven Nora exlibris -vierailun kunniaksi pieni viikkokisa. Kertokaapas, mikä ylläpitää lukuharrastustanne? Mikä saa nenän kääntymään kohti kovakantisia yhä uudestaan? Kaikkien vastanneiden kesken arvon Cleaven romaanin Little Bee (Gummerus) kirjailijan omistuskirjoituksella.

 

 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: Cleave Chris, Gummerus, kilpailut, lukeminen, romaani, UK

Kommentit

Rakkaus kirjoihin syntyi minulle jo 5-vuotiaana, kun opin lukemaan. Siitä lähtien olen
lukenut satoja mielenkiintoisia kirjoja ja olen kirjaston vakioasiakas!

Terveisin
Tarja

Lukeminen on aina ollut se tärkein harrastus. Oikeastaan se ei ole harrastus, vaan elämäntapa. Lukemisen avulla olen paennut harmaata arkea, tutustunut kulttuureihin, elämäntapoihin, filosofiaan ja matkustanut. Aikamatkailu on mahdollista lukemisen avulla. Ja ennen kaikkea olen oppinut lukemalla. Kaunokirjallisuus on opettanut minulle enemmän historiasta kuin yksikään varsinainen historiateos. Jotka nekin ovat mielenkiintoisia.

Lukeminen rentouttaa ja toimii hyvänä unilääkkeenä iltaisin. Ainoo tietty jos on tosimielenkiintoinen kirja menossa niin sitä ei voi laskea käsistä vaan on pakko lukea.

Lukeminen on myös yleissivistävää, koska kaikista lukemistani kirjoista olen jotain oppinut, vaikka onkin ollut romskuja, dekkareita tms.

Lukeminen on myös hyvä harrastus kun sitä voi tehdä ihan missä vaan 😀

Aina pitää olla jotain luettavaa kotona. Vaikka ei joka päivä ehtisikään lukea kirjaa, on kuitenkin mukavaa tietää etä siellä se on odottamassa. Ja joskus saa käsiinsä kirjan, jonka haluaa lukea heti paikalla, yhdellä istumalla. Olen rakastanut lukemista pikkutytöstä asti. Mummuni opetti minut lukemaan kun olin 4 vuotias ja pian raahasin kirjastosta painavia kirjakasseja kotiin. Kirjoja lukemalla saa kokea välähdyksiä muiden elämästä tai toisista maailmoista, historiastakin ja fantasia- tai dystopia- maailmoistakin.

Ilman lukemista ja kirjoja elämä olisi tyhjää. Kirjoittajien häkellyttävä taito rakentaa tarina sanoista, lauseista on aina yhtä suuri yllätys. Lukeminen on kuin elämä itse!!!

Kirjaarviot houkuttelevat tarttumaan kirjaan. Sen jälkeen myös kannen ja kahden ensimmäisen lauseen täytyy olla hyviä.

Rakkaus kirjoihin, rakkaus joka syttyi sydämessä jo 7-vuotiaana kun opin lukemaan, eikä se ole vuosien saatossa haalistunut, päin vastoin. Kirjat antavat minulle aivan toisen maailman, jossa olisi ihana viipyä useamminkin pitkä tovi, mutta hektinen arki ei aina anna siihen mahdollisuutta.

Kirjojen maailma on pakoa arjesta, huilaushetki velvoitteiden välillä. Jos on nenän edessä tarpeeksi hyvä kirja ei koskaan tunne itseään yksinäiseksi tai tylsistyneeksi.

Lukuintoani pitää yllä elämänikuinen rakkaus kirjoihin. Luen sekä omasta hyllystä että kirjastosta, sekä vanhempia että uusia kirjoja, fiktiota sekä tietopuolista. Kaikkein kevyimmät eivät enää oikein mene, mutta vaikeimpiin on vielä opeteltavaa 🙂 Kirjallisuuden perusopinnotkin ovat meneillään ihan omaksi iloksi.

Kirjaston uutuushylly vetää minua magneetin tavoin puoleensa… En voi vastustaa houkuttelevia kansikuvia! Lukuharrastustani edistävät Suomen mainion kirjastolaitoksen lisäksi upeat kirjastontädit, jotka tietävät mieltymykseni ja osaavat suositella minua kiinnostavia kirjoja!

Tähän on vaikea vastata. Mikä ylläpitää intoani hengittää? Lukeminen on aina ollut minulle tapa olla olemassa. Joskus elämässä on ollut hektisempiä vaiheita, jolloin kirjat ovat jääneet taustalle, mutta olen kaivannut niitä silloinkin. Lukeminen on tapa seurustella sekä oman itseni että tuntemattomien ihmisten kanssa. Se rauhoittaa ja laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa. Se auttaa ymmärtämään käsittämättömiä asioita. Kun sen makuun pääsee, siitä ei pääse eroon.

Rakkaus lukemiseen on luonut sisälleni pienen eskapistin: lukemalla pääsee seikkailemaan sellaisiin maailmoihin, joita muutoin ei olisi olemassa. Jokainen uuusi kirja on kuin vaatekaappi, jonka läpi kulkemalla voi syöksyä uskomattomiin maailmankaikkeuksiin. Voit lentää lohikäärmeellä taikka avaruusaluksella, oppia hienoja loitsuja, vaihtoehtoisen näkökulman historiaan ja kurkistaa kirjailijan sielunelämään. Lukeminen on vuorovaikuttamista fiktiivisten ja oikeiden ihmisten välillä, kuin myös kirjoittajan ja lukijan välillä. Ilman kirjoja maailma olisi palöjon tylsempi paikka elää!

pienenä tyttönä opin harakanvarpaiden salat. se ihmeellinen maailma, minkä nuo harakanvarpaat antavat. mielikuvitus saa lentää lähelle ja kauas, kauas. ajassa eteenpäin ja välillä taaksepäin. kaikki muu unohtuu kun saa hyvän kirjan käteensä. tiskivuori ei vaivaa, villakoirat nurkissa eivät häiritse…

Lukuintoaní pitää yllä rakkaus kirjoihin ja kirjallisuuteen. Kirjat ovat ystäviäni, ne antavat paljon, mutta eivät vaadi mitään. Lukemalla pääsen hieman kauemmas arjen murheista ja koen kokonaan uusia ulottuvuuksia. Matkustan ympäri maailmaa ja tapaan uusia kiehtovia ihmisiä. Jokainen lukukokemus on minulle portti uuteen maailmaan.

kirjastossa henkilökunta esitteli ja suositteli kirjoja ja kirjailijoita..eli aina löytyy kirjoista uutta

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *