Miika Nousiaisen uutuus iskee osuvasti suomalaisen urheiluhulluuden ytimeen!

MaaninkavaaraMaaninkavaara on tragikoominen romaani, jossa ei hölkätä, vaan painetaan täysillä: ”Annat vain kaiken. T. Isä.”

Viisikymppinen Martti Huttunen palvoo sokeasti suomalaisen kestävyysjuoksun vanhoja sankareita ja hänen suurin toiveensa on palauttaa suomalaisten maine juoksuradoilla. Martin pojasta piti tulla seuraava sankari, mutta poika katoaa salaperäisesti kisamatkalla Ruotsiin. Heidi-tytär päättää juosta isänsä ylös masennuksesta.

Alkaa tiivis juoksuvalmennus, joka muuttaa Heidin elämän täysin. Britney Spears -juliste vaihtuu luonnollista kokoa olevaan Kaarlo Maaninka -muotokuvaan ja kaveripiiri painoliiveissä tehtyihin juoksulenkkeihin. Eikä lopettaa voi. ”Jos pystyy sanomaan ei pysty, pystyy vielä jatkamaan.”

Miten käy perheelle yhä absurdimpia sävyjä saavan valmennusohjelman pyörteissä? Meneekö Martti pakkomielteessään liian pitkälle – jopa maitohapoille?

Positiivista kritiikkiä

Miika Nousiainen (s. 1973) on vapaa kirjoittaja, jonka esikoisromaani Vadelmavenepakolainen (2007) hurmasi sekä lukijat että kriitikot. ”Teos osoittautuu läpikotaisin humoristiseksi. Eikä kyseessä ole pitkitetty puujalkavitsi vaan älykäs satiiri”, kirjoitti Helsingin Sanomat. Kirjan oikeudet on myyty Ruotsiin ja siitä on tekeillä elokuva.

Vadelmavenepakolainen kertoi suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka halusi tulla ruotsalaiseksi. Maaninkavaarassa Miika Nousianen on ottanut hillittömän mielikuvitukselliseen käsittelyyn toisen suomalaisuutta määrittelevän pakkomielteen: urheilun. Myös Maaninkavaara on otettu positiivisesti vastaan.

”Nousiainen on mestari tiivistämään yhden rivin letkauksia suomalaisuuden olemuksesta.” – Etelä-Suomen Sanomat

”Maaninkavaara on Nousiaiselta yksiselitteinen onnistuminen.” – Helsingin Sanomat

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta.

Comments

Teksti:Johanna Oris
Avainsanat: kestävyysjuoksu, maitohapot, masennus, romaanit, ruotsi, satiiri, suomalaisuus, urheilu, urheiluhulluus, uutuudet

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *