Mieslukijat ulos kaapista

Lukutoukka, kirjaurpo, mammanpoika, vissysukkapoika. Kuulostaako tutulta? Nämä herjaavat nimitykset saattavat olla arkipäivää miehille, jotka lukevat kirjoja – ainakin jos on uskominen joukkoa huolestuneita julkkismiehiä. He tuumaavat, että kiusaamisen pelossa monet miehet eivät uskalla avata kirjaa julkisesti saatikka myöntää olevansa mieslukija. Ajaakseen asiaansa joukko on perustanut yhteisön nimeltä JAMIT – JULKISESTI AVOIMET MIESLUKIJAT.

Yhteisö kokoontuu syksyn aikana HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTOSSA ja ”toivottaa kaikki miehet (ja miksei myös samanhenkiset naisetkin) tervetulleiksi hengailemaan sekä keskustelemaan kirjoista, musiikista, oluesta, mieslukijana olemisesta nykypäivän Suomessa ja sen sellaisista asioista.” Kokoontumisissa on aina mukana joku miesjulkkisjäsen, joka isännöi iltaa. FACEBOOK-sivukin on kampikselle perustettu.

Kiva, että poikia ja miehiä kannustetaan lukemaan. Mutta mitäs tuumaatte: tunnetteko ihan oikeasti miehiä, jotka eivät kehtaa lukea julkisesti? Entä mitähän tuo ”mieslukijuus” erityisesti pitää sisällään…

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: kirjastot, lukeminen, media, tapahtumat, uutiset

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *