Michael Crichton kuoli vuonna 2008 – uusi romaani tekeillä

Lukeminen on pääasia -logoTeho-osaston keksijä ja Jurassic Parkin luoja, kirjailija Michael Crihton, kuoli vuonna 2008. Otava julkaisi syksyllä 2010 suomeksi Crichtonin romaanin Kaappareiden vesillä, jonka käsikirjoitus oli löytynyt Crichtonin papereista tämän kuoleman jälkeen. Nyt kuolleen miehen kirjoituksia jatkojalostetaan uudeksi romaaniksi.

Crichtonin idean pohjalta työn alla oleva Micro-niminen romaani kertoo biotekniikan jatko-opiskelijoista, jotka päätyvät keskelle sademetsää ja joutuvat selviytymään älynsä ja tiedeosaamisensa varassa. Kustantamo HarperCollins kertoo, että kesken jääneen romaanin on kirjoittanut loppuun Richard Preston. Preston on hyödyntänyt työssään paitsi Crichtonin kesken jäänyttä käsikirjoitusta myös tämän muistiinpanoja, taustaselvityksiä ja lähes sataa kirjaa ja DVD:tä, joita tämä oli aikonut käyttää lähteinä.

Preston toteaa kunnioittavansa keskeneräisen kirjan loppuun kirjoittamisella yhtä aikamme luovimmista kirjailijoista, hänen elämäntyötään ja kekseliäisyyttään. Mutta mitä ihmettä tähän sanoisi Michael Crichton itse? Kiittäisikö hän työnsä loppuun saattamisesta vai kiroaisiko kirjoituksiinsa sekaantumisesta? Sitä emme voi ikinä tietää, mutta kiinnostus tulevaa romaania kohtaan herää joka tapauksessa.

Michael Crichton on ainoa henkilö, jolla on Yhdysvalloissa samaan aikaan ollut nimissään myydyin kirja, katsotuin elokuva ja katsotuin tv-sarja. Ehkä hänen ideansa todella ansaitsevat tulla julki. Vai mitä mieltä olette, Crihcton-fanit?

(Lähde: www.kulttuuriuutiset.net)

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kirjankustannus, kirjat, romaani

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *