Merikarhun matkassa on hauska kirja mukaan veneretkelle, tuliaiseksi mökille tai lahjaksi lapselle!

Merikarhun matkassaMartti Lintusen ja Kirsi Tuuran kirja Merikarhun matkassa opettaa veneilyn aakkoset hauskalla tavalla. Kauniisti kuvitettu kirja sopii hyvin vaikka lahjaksi veneilystä ja ulkoilmaelämästä pitäville lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Vaari vie joka kesä Veran ja Nepun veneretkelle. Vaari on kokenut merikarhu, joka huikeiden merimiestarinoiden lisäksi osaa kertoa tytöille myös veneilyn perusasioista. Vera ja Neppu tietävät, että pelastusliivi on puettava päälle jo laiturilla – myös koirille! He oppivat, ettei vesillä kenelläkään ole etuajo-oikeutta ja että mukana on oltava niin merikortti kuin ensiapupakkauskin. Köysisolmujen tekokin tytöiltä luonnistuu. Vaari kertoo myös väylämerkeistä, opettaa lukemaan karttaa, seuraamaan sään muutoksia ja huolehtimaan muista turvatoimista. Retken Suomen kesässä kruunaa se, kun rantaudutaan ulkoilusaareen ja päästään syömään eväitä.

Martti Lintunen sai Tietopöllö-palkinnon vuonna 2008 ansioistaan lasten valokuvakirjojen tekijänä. Kirsi Tuura on helsinkiläinen valokuvaaja.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Hauvat, helsinkiläiset, kartat, kirjat, mökki, pelastusliivit, turvatoimet, valokuvaaja, veneily

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *