Mauri Kunnas sai Suomi-koulujen kirjapalkinnon!

Mauri Kunnas, Kuva Katja LösönenMauri Kunnakselle myönnettiin eilen 3. elokuuta esimmäistä kertaa jaettava Suomi-koulujen kirjailijapalkinto. Palkinnon jakaa Suomi-koulujen tuki ry.

Ulkomailla toimivien Suomi-koulujen opettajien mielestä Mauri Kunnas on kirjailija, jonka teokset ovat eniten auttaneet heitä työssään sekä innostaneet lapsia ja nuoria lukemaan suomen kielellä. Kunnaksen teokset antavat myös paljon tietoa Suomen kulttuurista, historiasta ja nykyajasta. Mauri Kunnas vastaanotti palkinnon Opetushallituksessa.

Mauri Kunnaksen ensimmäinen lasten kuvakirja, Suomalainen tonttukirja, ilmestyi vuonna 1979. Siitä alkoi hänen poikkeuksellisen menestyksekäs uransa: voidaan perustellusti sanoa, että Kunnas on valloittanut kirjoillaan koko maailman. Kirjoja on käännetty 28 kielelle ja julkaistu ulkomailla kaikkiaan 32 maassa. Kunnaksen kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yhteensä lähes seitsemän miljoona kappaletta.

Ja pakkohan tässä yhteydessä on mainita, että syksy 2011 on oikea Mauri Kunnas -syksy. Tulossa on lisää lukemista lapsille ja aikuisille Suomessa ja kautta maailman! Syksyllä ilmestyvät ainakin Kumallisuuksien käsikirja, Joulutarinat, Seikkailijan laulukirja ja sarjakuva-albumi Beatles.

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kirjat, lukeminen, Otava, palkinnot

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *