Mary Higgins Clark: Kaksoset

Mary Clark Higgins, KaksosetKotimaassaan USA:ssa ”jännityksen kuningattarena” tunnettu Mary Higgins Clark kirjoittaa uutuuskirjassaan kaksosten telepaattisesta yhteydestä. Kirja alkaa kolmivuotiaiden Kellyn ja Kathyn dramaattisella kidnappauksella. Kun lunnasrahat on maksettu Pillipiipariksi itseään nimittävälle kidnappaajalle, ja tyttöjen olinpaikka saatu selville, vain Kelly löytyy autosta.

Autossa on myös kirje, jonka mukaan Kathy on vahingossa tapettu ja ruumis heitetty mereen. Kelly kuitenkin kertoo edelleen äidilleen viestejä Kathyltä. Kellyn yksityiskohtaiset tiedot vakuuttavat pian FBI:nkin siitä, että tyttö on elossa ja johtolankoja on syytä seurata. Alkaa kilpajuoksu Pillipiiparin ja tämän kumppaneiden perässä.

Mary Higgins Clark on julkaissut vuonna 1975 ilmestyneen esikoisromaaninsa, bestsellerin Where are the children, jälkeen lähes 30 huikean menestynyttä kirjaa. Kirjaa Kaksoset on ehditty verrata esikoisteokseen: käsitelläänhän molemmissa lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Kaksoset kertoo tarinansa useasta eri näkökulmasta. Mukana kulkevat niin vanhempien kuin useiden kidnappaajienkin kokemukset. Lukija on kaikkitietävä, ja tarkkaan perillä lasten ja tutkinnan tilanteesta, mutta mestarin elkein Higgins Clark silti säilyttää jännitteen. Kuka on Pillipiipari, ja mikä sai hänet ryhtymään rikolliseen yritykseensä? Todentuntuinen Kaksoset vedonnee erityisen hyytävästi pienten lasten vanhempiin. Kyseenalaistaa toki voi esimerkiksi sen, puhuvatko keskiverto-3-vuotiaat Kellyn hienostuneisuudella, mutta yhtä kaikki, kirja pitää otteessaan loppuun saakka.

Ellit

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Kaksoset, Mary Higgins Clark

Kommentit

Vähän liian ennakoitava loppuratkaisu teki pliisuksi muuten ihan kohtuujutun, aiemmista kirjoista olen tyknnyt enemmän.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *