Marja Björkin Puuma metsästää nuoria miehiä

Marja Björk: PuumaPuuma on surumielinen tarina naisen ikääntymisestä ja siitä, miten vaikeaa sitä kaikkine fyysisine muutoksineen on hyväksyä. Romaanin voi lukea myös seesteiseen elämänvaiheeseen johtavana aikuisen naisen selviytymistarinana.

”Imovanet olivat lopussa, hän oli ottanut illalla viimeisen. Lääkäri laski jokaisen pillerin. Hän valehtelisi lääkärille, että yksi paketti oli unohtunut hotellihuoneen yöpöydälle. Pakko oli jostakin löytää ainakin puolikas, meikkipussin pohjalta vaikka, sieltä oli ennenkin löytynyt luomiväripensselin ja auki jääneen huultenrajauskynän suttaamia pillerinpuolikkaita, joista ei muistanut mitä ne olivat mutta jotka kannatti syödä siltä varalta että ne olivat unilääkkeitä.” (ote kirjasta)

Marja Björk (1958) on tarkka ihmiskuvaaja ja uskottavien dialogien mestari. Hän luottaa lukijaansa ja siihen, että kohtaus riittää valaisemaan jonkun asiaintilan paremmin kuin pikkutarkka selostus. Björkiltä on aiemmin ilmestynyt teos Posliini.

”Kirjan dialogi on nopeatempoista ja poukkoilevaa, karmeaa ja äärimmäisen huvittavaa. Björk on taitava kirjoittamaan tragikoomista tekstiä. Henkilöt ovat eläviä. Näen kirjan sieluni silmin kotimaisena TV-sarjana, joka toimisi loistavasti!”Kirjapeto-blogi

Lue Marja Björkin blogikirjoitus: Onko kirjailijalla ystäviä?

Marja Björk. Kuva: Tommi Tukiainen Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kirjat, Marja Björk, puuma

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *