Lukupiiri käynnistyy Katja Ketun Kätilöllä!

katja kettuNyt kun marraskuu on saatu käyntiin, on myös korkea aika startata Lukupiiri. Ideana on, että me Nora exlibriksen kanssa valitsemme kirjan, jonka toivottavasti mahdollisimman moni yhdessä meidän kanssamme lukee. Parin viikon kuluttua keskustelemme kirjasta tällä palstalla vilkkaasti mielipiteitä vaihtaen.

Ensimmäiseksi Lukupiiri-kirjaksi valikoitui kohuttu ja kehuttu Katja Ketun Kätilö (WSOY 2011). Kirja ja kirjailija ovat olleet näkyvästi esillä koko syksyn, ja Kätilön oikeudet on myyty jo kahdeksaan maahan (Ranska, Saksa, Italia, Espanja, Hollanti, Ruotsi, Norja & Tanska)!

Jos haluat tietää, miksi Kettua viedään ja mikä hänen Lapin sotaan sijoittuvassa rakkaustarinassaan on niin ihmeellistä, tartu teokseen ja osallistu keskusteluun!

Ajattelimme Noran kanssa, että pari viikkoa olisi hyvä lukuaika, joten aloitetaan keskustelu kirjan tiimoilta 21.11., keskusteluun osallistuneiden kesken arvomme kirjapalkinnon.

 

Katja Ketun omat TOP 5-kirjat:

  1. Borges: Haarautuvien polkujen puutarha
  2. Harms: Sattumia
  3. Saramago: Kertomus sokeudesta
  4. Jansson: Muumipappa ja meri
  5. Uspenski: Fedja-setä,kissa ja koira

Comments

Teksti:Jenni Pääskysaari
Avainsanat: Kätilö, Katja Kettu, lukupiiri

Kommentit

Sen sijaan olen lukenut Janssonin kirjan Muumipappa ja Meri, josta pidin oikein kovasti sen inhimillsyyden vuoksi.

Luettuani aikaisemmat Katja Ketun kirjat olin valmistautunut ihastumaan tai pettymään Kätilöön. Erityisesti Surujenkerääjä oli upeaa luettavaa, kieli oli maagista.
Nyt on Kätilö jo lähes lopuillaan enkä ole pettynyt. Päinvastoin, olen tykästynyt Kettuun entistä enemmän. Aluksi oli hiukan vaikuksia päästä kielen rytmiin mukaan, mutta nyt se on vienyt mennessään. Rujoa, mutta myös niin kaunista. Niinkuin elämäkin.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *