Lukijaminän tutkiskelua

Kuka on lempikirjailijasi?

Joskus tapasin vastata José Saramago, sillä luin hänen tuotannostaan peräjälkeen pari erittäin hyvää kirjaa. Sittemmin fanittamiseni on jo ehtinyt laantua, enkä enää nosta ketään kirjailijaa ylitse muiden.

Minkä kirjan / mitä kirjoja olet lukenut moneen kertaan?

Minulla ei ole tapana lukea kirjoja uudestaan. Maailma on täynnä niin monia hyviä kirjoja, joten kertauksen sijaan haluan kokea jotain uutta jokaisella lukukerralla.

Mikä on suhteesi pokkareihin? Ovatko ne kertakäyttötavaraa vai kirjahyllykelpoista materiaalia siinä missä kovakantiset opuksetkin?

Luen itseasiassa mieluummin pokkareita kuin kovakantisia kirjoja. Kirpputoreilta hankin mielelläni pokkareita, joiden pehmeistä kansista huomaa jo, etten ole ensimmäinen kirjan lukija.

Mitä kirjoja lainaat, mitä ostat omiksi?

En noudata mitään tiettyä kaavaa. Kirjatarjouksista voin ostaa mitä tahansa, mutta vastaavasti esimerkiksi lahjaksi pyydän kirjoja, joista tiedän tykkääväni varmasti. Pyrin suosimaan paljon kirjastoa, sillä kotona tila on aina rajallinen.

Mitä kirjaa luet juuri nyt?

Olen tällä hetkellä tilanteessa, jossa yöpöydällä ei ole keskeneräistä kirjaa odottamassa. Toisaalta rentouttava tilanne, sillä välillä luen montaakin kirjaa samanaikaisesti!

Mitä sinulla on lukulistalla?

Tällä hetkellä varsinainen lukulista ammottaa tyhjyyttään! Tuntuu, että olen täysin tippunut kärryiltä, mitä kirjamaailmassa tapahtuu ja mitä uutuuksia kaikkien kuuluisi tällä hetkellä hamuta. Kausilukijalle melko yleinen ongelma…

Kuinka olet järjestänyt kirjahyllysi?

Kirjahyllynäni toimii puinen lankku, joka on korotettu lattian tasosta puisilla ”jaloilla”. Kirjat ovat siis lankulla torneissa niin, että niiden selkämykset näkyvät olohuoneesta käsin. Yksi kompaktin yksiön tehokkaista tilaratkaisuista.

Haaveiletko itse kirjan kirjoittamisesta tai oletko kenties jo kirjoittanut kirjan?

Joskus taisin haaveilla kirjan kirjoittamisesta vähän nykyistä enemmän. Kirja, jonka kansissa olisi oma nimi, olisi jotain älyttömän hienoa. Tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto voisi olla keittokirja, mutta antaa ajan näyttää, miten tällaiselle pienelle haaveenpoikaselle käy!

Comments

Teksti:Maija

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *