Lukeminen on pääasia on Otava-konsernin kampanja lukemisen edistämiseksi

Otava-konserni aloitti viime keväänä kampanjan, jonka tarkoituksena on muistuttaa suomalaisten mieliin, kuinka mukavaa ja hyödyllistä lukeminen on.

Kampanjan pääviesti on Lukeminen on pääasia, koska lukeminen kilpailee kiireisessä maailmassa monien muiden vapaa-ajanviettotapojen kanssa. Lukemista arvostetaan edelleen mutta helposti se joutuu ”sitku on aikaa” jonotuslistalle. Lukeminen on mielenhuoltoa ja vähintään yhtä tärkeää kuin fyysisestä kunnosta huolehtiminen, joten sille pitää varata samalla tavalla aikaa.

Koska lukeminen on mielen treeniä, kampanja leikittelee liikuntatermeillä. Otavamedian lehdissä on ollut keväästä saakka ilmoituksia, jotka tarjoilevat vaihtoehtoisia tapoja iltalenkkeillä, telinevoimistella tai vaikka alkuverrytellä, sillä lukeminen:

  • rikastuttaa tunne-elämää
  • tuottaa iloa ja mielihyvää
  • lisää tietoa
  • saa ajan kulumaan nopeasti
  • lievittää yksinäisyyttä
  • auttaa rauhoittumaan
  • kehittää ja selkeyttää ajattelua
  • avartaa maailmankuvaa
  • vie nojatuolimatkalle
  • kaiken kaikkiaan parantaa elämänlaatua. Lukeminen on pääasia näkyi Helsingin kirjamessuilla ja nyt vielä marraskuussa ympäri Suomea useilla paikkakunnilla kouluissa ja paikallisessa mediassa. Lukeminen.fi on kampanjaan liittyvä kaikkien kirjanystävien nettisivusto.

Pitkäkestoisen kampanjan tavoitteena on herättää keskustelu lukemisen merkityksestä sekä maailmankuvan avartajana että hyvän mielen tuojana. Mikä onkaan parempi tapa rauhoittua ja viettää laatuaikaa kuin tarttua mieluisaan kirjaan?

Kirjailija Helena Waris vierailee osana Lukeminen on pääasia -kampanjaa Mikkelissä, Jyväskylässä ja Lahdessa.

Mikkelissä Helena Helena Waris on tavattavissa keskiviikkona 9.11., jolloin hän esiintyy Mikkelin Lyseossa. Hän kertoo oppilaille kirjoittamisesta ja lukemisen iloista. Tilaisuuden juontaa muusikko Sammy Aaltonen Private Line -yhtyeestä.

Kuokkalan koululla Jyväskylässä Waris esiintyy torstaina 10.11. Tämänkin tilaisuuden juontaa muusikko Sammy Aaltonen. 

Salpausselän peruskoulussa Waris esiintyy perjantaina 11.11., jonka juontaa muusikko Sammy Aaltonen. 

Helena Waris (s. 1970) on Ristiinalainen kirjailija. Yläkoulu- ja lukioajat hän asui Mikkelissä, jolloin työn alla oli jo esikoisromaani Uniin piirretty polku. Teos voitti Tolkien seuran Kuvastaja-palkinnon ilmestymisvuonaan 2010. Toinen kirja, Sudenlapset, jatkaa Wariksen omatekoista Pohjankontu-maailmaa, josta löytyy vaikutteita niin kelttimytologiasta kuin Suomen muinaisuskosta.

Sammy Aaltonen on muusikko Private Line -yhtyeestä. Hän juontaa tilaisuuden ja kannustaa nuoria lukemaan. Aaltonen itse on intohimoinen lukija.

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Helena Waris, lukeminen on pääasia, Otava, Sammy Aaltonen

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *