Lukeminen on pääasia houkuttelee suomalaisia lukemaan

lukeminen on pääasiaLukeminen on Otava-konsernin lukemisen edistämiskampanja, jonka tarkoituksena on muistuttaa suomalaisten mieliin, kuinka mukavaa ja hyödyllistä lukeminen on.

Kampanjan pääviestiksi valittiin Lukeminen on pääasia, koska lukeminen kilpailee kiireisessä maailmassa monien muiden vapaa-ajanviettotapojen kanssa. Lukemista arvostetaan edelleen mutta helposti se joutuu ”sitku on aikaa” jonotuslistalle. Lukeminen on mielenhuoltoa ja vähintään yhtä tärkeää kuin fyysisestä kunnosta huolehtiminen, joten sille pitää varata samalla tavalla aikaa.

Koska lukeminen on aivojen treeniä, kampanja leikittelee liikuntatermeillä ja on mukana erilaisissa liikuntapahtumissa, esimerkiksi Likkojen lenkillä Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa. Lukeminen on pääasia näkyy syksyllä Helsingin kirjamessuilla ja ensi talvena kouluissa. lukeminen.fi on lukemisen sivusto, joka antaa virikkeita ja lukuvinkkejä. Siellä voi käydä keskustelua, saada ja antaa suosituksia.

Pitkäkestoisen kampanjan tavoitteena on herättää keskustelu lukemisen merkityksestä sekä maailmankuvan avartajana että hyvän mielen tuojana. Mikä onkaan parempi tapa rauhoittua kuin tarttua mieluisaan kirjaan tai lehteen?

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kirjat, lehdet, lukeminen on pääasia

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *