Luekirja-palvelu uusi tapa lukea sähköisiä kirjoja

luekirja.fiSähköisten kirjojen yleistymistä on haitannut laiteriippuvuus sekä ohjelmisto- ja laitekannan pirstaloituminen. Uusi Luekirja-palvelu on kehitetty näiden ongelmien ratkaisemiseen.

Palvelussa ei osteta sähköistä kirjaa, eikä ladata sisältöä omiin laitteisiin. Noin 20 euron kuukausimaksulla saa luettavakseen verkkoyhteyden kautta kolme kirjaa. Ennen kirjan valintaa on mahdollista tutustua kymmenen sivun mittaiseen maksuttomaan lukunäytteeseen.

Valikoima sisältää suomenkielisiä sähköisiä kirjoja. Aluksi valikoima koostuu Otavan ja Liken kirjoista ja laajenee nopeasti muiden kustantajien kirjoilla. Saatavilla on uutuuksia ja aiemmin ilmestyneitä teoksia, joita ei enää välttämättä ole painettuna myynnissä.

Palvelussa lukija voi kuukausimaksulla vapaasti valita itselleen luettavaa laajasta valikoimasta. Teknisesti palvelu on suunniteltu toimimaan erilaisissa lukulaitteissa, kuten kannettavalla tietokoneella, iPadilla tai älykännykällä. Lukija voi lukea kotonaan kirjaa tietokoneeltaan ja jatkaa lukemista matkapuhelimellaan, missä sitten liikkuukaan – palvelu muistaa lukukohdan. Palvelun on toteuttanut Otava-konserniin kuuluva Suuri Suomalainen Kirjakerho.

Otava-konserni panostaa vahvasti digitaalisen lukemisen kehittämiseen tulevaisuudessa. Tuotekehityksessä konserni on kyennyt hyödyntämään aikaisempia kokemuksia sähköisten kirjojen ja iPad-lehtien tuotannosta.

– Otava haluaa tuoda markkinoille uusia sähköisiä ratkaisuja toimialansa edelläkävijänä. Nyt on aika kuunnella asiakkaita ja ottaa oppia palautteesta. Uskomme, että tavoitamme uusia lukijoita hyvällä palvelulla, sanoo Otava-konsernin toimitusjohtaja Alexander Lindholm.

Palvelun ovat Otavamedialle toteuttaneet Aste Helsinki ja Viivamedia. Uuden tuotteen kehittämisestä on vastannut Otavamedian uusien liiketoimintojen johtaja Jaakko Haapakangas.

Luekirja.fi

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: e-kirja, iPad, Luekirja, lukulaitteet, sähköinen kirja

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *