Like saa useita ulkomaalaisvierailijoita syksyn mittaan

pääskysen leikkiLiken vieraaksi saapuu tänä syksynä viisi ulkomaista kirjailijaa. Ensimmäisenä saapuu Zaina Abirached, joka tulee jo kahden viikon päästä Helsingin sarjakuvafestivaaleille. Lokakuun alussa vierailee paljon kohua Norjassa herättänyt Karl Ove Knausgård. Lokakuun lopussa saapuvat ruotsalainen Jens Lapidus ja virolainen Mihkel Raud. Marraskuussa ensimmäistä romaanisuomennostaan julkistamaan tulee elokuvaohjaaja Lukas Moodysson.

Zeina Abirached 16.-18.9.

Libanonilaissyntyisen Zeina Abirachedin (s. 1981) omiin lapsuudenkokemuksiin perustuva Pääskysen leikki hehkuu iloa. Vaikka pommit putoilivat, sisällä elettiin kuin ennen sotaa. Persepolis-teoksesta tunnetun Marjane Satrapin tavoin Abirached kertoo sodan mielettömyydestä lapsen näkökulmasta.
Pääskysen leikki

Karl Ove Knausgård 28.9-1.10.

Syksyn kirjallisesti merkittävin kirjatapaus on ollut kohuttu Norjassa ja Ruotsissa. Taisteluni-sarja on ollut myös myyntimenestys: kaikki viisi ilmestynyttä osaa ovat olleet myydyimpien kirjojen listalla Norjassa. Knausgård kertoo autofiktiossaan elämästään ja isäsuhteestaan henriktikkasmaisella tarkkuudella ja herkkyydellä. Knausgård vierailee ke-pe Helsingissä ja pe-la Turun kirjamessuilla.
Taisteluni

Mihkel Raud 12.10. sekä 29.10.

Virolainen Mihkel Raud pitää pressitilaisuuden kaksi viikkoa ennen saapumistaan Helsingin kirjamessuille, joiden teemamaana on Viro. Kirjallisen suvun kasvatti Raudilla on oma televisio-ohjelma, ja hän on rockbändi Singer Vingerin kitaristi. Sininen on sinun taivaasi on vauhdikas toimintatrilleri.

Jens Lapidus 28.-29.10.

Ruotsalaisen menestysdekkaristin ja lakimiehen kolmas dekkari Luksuselämääon Ruotsin myyntitilastojen ykkösenä. Jens Lapidus on antanut äänen Tukholmaa hallitseville alamaailman pelureille.

Lukas Moodysson 4.-5.11.

Moodysson paneutuu omaan isäsuhteeseensa omaelämäkerrallisessa romaanissa Isän aika. Lukas Moodysson on tullut tunnetuksi suomalaisille katsojille etenkin elokuvien Fucking Åmål ja Lilja 4-ever ansiosta. Hän vierailee Suomessa julkistamassa kirjansa sekä Viirus-teatterin ensi-illassa.

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *