Likainen Harry ja muut klassikot upeassa kuvateoksessa Clint Eastwood – Mies ja elokuvat

Clint Eastwood - Mies ja elokuvatJokaisen Clint Eastwood -fanin unelmateos kertoo pian 80-vuotiaan näyttelijä- ja ohjaajalegenda Clint Eastwoodin tarinan elokuva elokuvalta: ”I’m just a guy who makes movies.”

Clint Eastwood on ikoni, jolle ei löydy vertaista elokuvan historiasta. Hän on tehnyt erinomaisia elokuvia kuudella vuosikymmenellä sekä näyttelijänä että älykkäänä ja kantaaottavana ohjaajana. Yli 200 valokuvan siivittämänä teos tarjoaa syvällisen katsauksen Clint Eastwoodiin elokuvantekijänä. Hänen omaleimaista ja monivaiheista uraansa arvioi hänen läheinen työtoverinsa Richard Schickel – henkilökohtaisesta esittelystä vastaa mestari itse.

Clint Eastwood Jr. syntyi Kaliforniassa vuonna 1930 keskelle lamaa. Hän hankki nimeä Lännen tie -nimisen tv-sarjan hurmurisankarina ja nousi maailmanmaineeseen vuonna 1964 Sergio Leonen westernissä Kourallinen dollareita. Supertähden hänestä teki rooli kyynisenä kovanaamana elokuvassa Likainen Harry. Hänen vaikuttavimpia ohjaustöitään on vuonna 1992 neljällä Oscarilla palkittu Armoton.

Täydellisellä filmografialla varustettu teos esittelee kaikki elokuvat runsain kuvin ja tekstein, joita ryydittävät mestarin nasevat sitaatit.

Richard Schickel on dokumenttielokuvien tekijä ja elokuvahistorioitsija ja -kriitikko, joka on julkaissut yli 30 kirjaa sekä tuottanut, kirjoittanut ja ohjannut kymmeniä tv-sarjoja ja -elokuvia.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Clint Eastwood, dokumenttielokuva, elokuva, filmografiat, kirjat, Klassikot, kuvateokset, lama, näyttelijä, Oscarit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *