Liikuttava kuvakirja And Tango Makes Three Yhdysvaltain eniten pahennusta aiheuttavien kirjojen listan kärkeen

Lukeminen on pääasia -logoHelsingin Sanomat uutisoi lasten kuvakirjan And Tango Makes Three noususta vuoden tauon jälkeen kärkeen pahennusta aiheuttavien kirjojen listalla Yhdysvalloissa. Listan kokoaa vuosittain Yhdysvaltain kirjastoliitto.

Peter Parnellin ja Justin Richardsonin vuonna 2005 julkaisema lasten kuvakirja And Tango Makes Three kertoo tarinan, jossa kaksi urospingviiniä saa haudottavakseen munan, josta kuoriutuu Tango-niminen pingviinivauva. Äijät kasvattavat lastaan ja kolmikko elää perhe-elämää kuin mikä tahansa pingviiniperhe.

Ja mikä parasta, tarina on tosi. New Yorkin Central Parkissa sijaitsevan eläintarhassa urospingviinit Roy ja Silo yrittivät hautoa kiveä. Eläintenhoitajat huomasivat tämän ja myös sen, että molemmat pingviinit ovat uroksia, ja he saivat ajatuksen: annetaan pojille oikea muna haudottavaksi! Ottomuna puolestaan oli peräisin tavalliselta uros-naaras-pariskunnalta, joka ei ollut onnistunut hautomisessaan kertaakaan, useista yrityksistä huolimatta.

Urospingviinien haudonta onnistui, syntyi Tango-tyttö ja sen mukana syntyi onnellinen pingviiniperhe. Ihana tarina, joka todellakin on herättänyt niin paljon vastustusta että päätyi pahennusta herättävien kirjojen kärkeen – totta tämäkin!

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: lastenkirjat, listat, lukeminen, media

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *