Lähtölaukauksia

 

Harva kirja saa tällaisia lähtölaukauksia. Salaperäinen Kirjan ja ruusun päivän kirjailija (kuva) paljastui Tuomas Kyröksi. Hänen seuraavaa kirjaansa, nimeltään Miniä, saa kaupanpäällisenä vain ja ainoastaan Kirjan ja ruusun päivänä 23. huhtikuuta.

Näppärä temppu kirjamyynnin vahdittamiseksi. Kyrö on kasvattanut suosiotaan päivä päivältä.

Toinen ulostulo oli se, kun Sofi Oksasen kustantamo julkaisi uuden laitoksen teoksesta Vankileirien saaristo. Julkistuksen yhteydessä järjestettiin kokonainen seminaari, ja Oksanen on pitänyt faninsa hyvin kartalla Facebookissa.

Halusin julkaista Gulagin, koska se on yhä yksi viime vuosisadan tärkeimmistä kirjoista sisältönsä vuoksi. Se on vankileirikirjallisuuden äiti eikä sen pidä kuulua meidän historiaamme vain esimerkkinä suomettumisesta. Se kuuluu meidän historiaamme sisältönsä vuoksi. Gulagin vuoksi. Siksi että se tapahtui ja se tapahtui myös meille. Ja se tapahtuu tälläkin hetkellä maamme ulkopuolella, Oksanen totesi puheessaan.

Hieman harmitti, että en päässyt paikan päälle. Teoksen teema on eittämättä tärkeä ja on hienoa, että Oksanen halusi tuoda sen esiin. Klassikkoa ei ennen tätä päivää ole koskaan julkaistu kokonaisuudessaan Suomessa.

Erilaisia juttuja, mutta molemmat tapoja lisätä kirjojen huomioarvoa. Pitääköhän kirjaa kohta aina siivittää oheistapahtumilla? 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: Gulag, historia, kirjakauppa, Kirjan ja ruusun päivä, kirjankustannus, Ruusu Kirjailija, Sofi Oksanen, Vankileirien saaristo

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *