Lähellä maata

JOSKUS ruokakirja on syötävän hyvännäköinen. Kuten tänään julkaistava Lähellä maata (Paasilinna). Se ei oikein osaa päättää ollako tieto- vai keittokirja, joten lopputulos on suloinen sekoitus vähän molempia. Tekijä Heikki Ahopelto haastaa ottamaan selvää, mistä jokapäiväinen ruokamme tulee. Ja muistuttaa perinteistä.

AHOPELLON ”valistuksellinen” ote on lempeä. Lähellä maata on kuitenkin keittokirja. Pääosassa ovat reseptit. Ne ammentavat pitkälti suomalaisesta maaperästä, marjoista, juureksista, sienistä, yrteistä ja villikasvista – lihaa ja maitotuotteita unohtamatta. Ja hyvä näin: biodynaaminen viljely ei onnistu aivan jokaiselta. Sen sijaan jokainen meistä voi kunnioittaa luonnon antimia ja siirtää eteenpäin reseptiperimää.

Älkäämme unohtako miten tehdä vispipuuroa! Tai miten käsitellä korvasienet.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: Paasilinna, Ruoka, ruokakirjat, sielu & ruumis, terveys, tietokirjat, uutuudet

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *