KukaMitäHäh? Timo Soinista vuoden poliittinen eläin

Timo Soini näytti illalla Ostrobotnian juhlasalissa, missä kohtaa hän julisti ISON JYTKYN. Olin paikalla, koska tilaisuudessa julkaistiin vuosikirja vallan huipulta. Toisin sanoen Pekka Ervastin ja Timo Haapalan otsikoiden keräjää KukaMitäHäh – tasavallassa kaikki hyvin? 2011(Otava). Samalla Soinille luovutettiin virallinen Vuoden poliittinen eläin 2011 -diplomi.

 

Soini oli tyytyväinen kirjan kuvitukseen ja omaan diplomimuotokuvaansa, koska se on näköistaidetta.

– Tämähän on noteeraus, Soini tuumasi. Hän oli kiinnittänyt tarkasti huomiota muotokuvan käden kuusisormisuuteen ja melkeinpä paavilliseen sormukseen. Kuusisormisuus on tuttu esimerkiksi Marc Chagallin omakuvasta.

Soini otti tilaisuuden aseistariisuvan rennosti. Kyselin palkinnon luovuttaneelta Timo Haapalalta, miten muut hänen kohteensa ovat kirjaan suhtautuneet. Joko joku on vetänyt herneen nenäänsä?

– Jotkut loukkaantuvat, mutta se on lyhytaikaista, Haapala sanoi. Suivaantuminen ei kestä kauan. Ne, jotka eivät ole mukana teoksessa ihmettelevät, miksi minä en ole siellä.

Jos politiikon työ näyttää olevan hankalaa, siltä vaikuttaa olevan myös politiikan toimittajan työ! Samaa venettä soudetaan kukin eri suuntaan.

Toista kertaa julkaistu satiiri saanee taas aikaan poliittista pöhinää. Lukekaa itse!
 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: Ervasti Pekka, Haapala Timo, kirjajulkkarit, kritiikki, Otava, politiikka, satiiri, tietokirja, yhteiskunta

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *