Kolmas Sookie Stackhouse -romaani ilmestyy joulukuussa

Charlaine Harris: Kylmäveristen klubiAmerikkalaisen Charlaine Harrisin luoma aikuisyleisölle suunnattu Sookie Stackhouse -kirjasarja on ilmiö vailla vertaistaan. Gummerus julkaisee rohkeaa romantiikkaa, jännitystä, mystiikkaa ja huumoria sisältävää sarjaa suomeksi, ja kolmas romaani Kylmäveristen klubi julkaistaan joulukuussa.

Maailmanlaajuinen bestseller

Charlaine Harris kirjoitti ensimmäisen Sookie Stackhouse -romaanin vuonna 2001 ennen kuin vampyyribuumista oli tietoakaan. Hän osui kultasuoneen: pienen piirin suosikista on vajaassa kymmenessä vuodessa tullut maailman luetuimpia kirjasarjoja. Sarja on ollut myös keskeisessä roolissa koko vampyyri-ilmiön synnyssä.

Yliluonnollisten olentojen ja ihmisen välistä kitkaa ja yhteiseloa koukuttavasti kuvaavan sarjan päähenkilö Sookie Stackhouse on telepaattisilla kyvyillä varustettu tarjoilijatar, joka on rakastunut tummaan, komeaan ja salaperäiseen mieheen. Romanssin tiellä on vain yksi mutta: mies, Bill, on vampyyri. Seurustelu vampyyrin kanssa tuo rakkauden, jännityksen ja seikkailun lisäksi mukanaan alituisen anemian uhan sekä pahat univelat. Bon Tempsin pikkukaupungin rauhaa häiritsevät Billin verenhimoisten vampyyrikaverien lisäksi muun muassa vaarallinen mainadi ja muut yliluonnolliset olennot.

Menestyssarja True Blood perustuu Harrisin kirjoihin

Muun muassa Sopranos ja Mullan alla -sarjoistaan tunnettu HBO lanseerasi vuonna 2008 Sookie Stackhouse -kirjoihin perustuvan tv-sarjan True Blood. Myös tv-sarja on kerännyt kiihkeän fanikunnan ja voittanut useita Emmy ja Golden Globe -pystejä. Canal+ esittää parhaillaan sarjan kolmatta tuotantokautta, ja HBO on ilmoittanut jatkavansa sarjaa myös 4. tuotantokaudella.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kirjat, kylmäveristen klubi, Sookie Stackhouse

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *