Kohtaamisia: Manuela Bosco

Entinen huipputason pika-aituri, näyttelijä Manuela Bosco kirjoitti siitä, miten vaikeudet ylitetään.

 

Mikä kirjoittamisessa kiehtoi niin paljon, että päädyit kirjoittmaan kirjan Ylitys (Teos, 2012)?

Kirjoittaminen on aina ollut minulle tapa jäsentää maailmaa. Ylityksen kirjoittaminen alkoi osin sattumien summana. Teema isä-tytär-suhde oli selkeä kun aloitin kirjoittamisen, mutta jollain isolla tasolla koin, että ”kirja halusi tulla kirjoitetuksi”. Alunperin en ajatellut kirjoittavani proosaa vaan lähetin kustantamolle runoteokseni. Ehodtus proosallisesta tekstistä tuli Teoksen Silja Hiidenheimolta.

Kerrot avoimesti vaikeista asioista, kuten suorituspaneista sekä isäsi sairastumisesta. Onko teoksessasi jokin viesti?

Se mitä sieltä löytyy, on lukijasta itsestään kiinni. Minulle se on tarina valon ja totuuden voimasta. Vasta kun uskaltaa seurata rehellisesti totuutta, voi päästää irti vanhasta ja uusi voi täyttää tyhjentyneen tilan. Valon voima on kantava voima.

Oliko kirja myös kipeiden asioiden käsittelyä?

Kyllä varmasti, mutta en enää ollut ”haavoilla” teosta tehdessäni – muuten en olisi kirjoittanut sitä. Toki kirjan teko eheytti minua ja oli valtaisa irtipäästämisen polku.

Mitä luet mieluiten ja miksi?

Luen paljon omaelämänkertoja, klassista kauno- ja näytelmäkirjallisuutta sekä henkistä kirjallisuutta. Minua kiehtovat totuuden välähdykset, jotka on on painettu paperille niin, että ne koskettavat lukijaa ja avaavat tälle maailmoja itseen ja ympäröivään.

Mitä elämääsi kuuluu juuri nyt?

Käyn kerran viikossa Mikkelissä vierailevana näyttelijänä komediassa Vaimoni on toista maata. Tämän lisäksi teen näyttelijän töitä eri projekteissa ja pidän holistisen hyvinvonnin yritykseni tiimoilta tunteja.

Minkä roolin haluaisit eniten tehdä?

Tsehovin naiset kiehtovat teatterin puolella, samoin Ibsenin Nainen ja meri. Kameran edessä historialliset roolit ja jonkinlainen rooli äitinä olisi kiehtova.

Millainen on urheilun merkitys sinulle tänä päivänä?

Se tärkeä energialatauksen lähde. Lenkkeilen, liikun luonnossa sekä joogaan ja meditoin päivittäin, mutta hermostoa rasittavan urheilun ja kilpailemisen olen jättänyt.

Mistä inspiroidut?

Luonnosta, hiljaisuudesta, kaikesta kauniista eli lapsista, väreistä, kauniista musiikista ja taiteesta. Ruoanlaitosta. Ihmisistä, jotka elävät intohimoisesti totuttaan ja muita palvellen.
 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: elämäntaito, Manuela Bosco, omaelämänkerta, Teos, urheilu, Ylitys

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *