Kjell Westö vie mukanaan teoksella Älä käy yöhön yksin

Älä käy yöhön yksinRikas monen sukupolven tarina kantaa 1960-luvun toiveikkuudesta nykypäivään. Finlandia-palkitun kirjailijan uusi helsinkiläisromaani on lukijan juhlaa.

Jouni Manner ja Ariel Wahl tutustuvat toisiinsa teineinä Kallion kaduilla 1960-luvun alussa. Röyhkeä Jouni hallitsee kulmien kuviot ja ottaa epävarman Arielin suojelukseensa. Pian mukaan tulee Arielin omapäinen ja kaunis pikkuserkku Adriana. Kevätkesällä 1966 Sonovox julkaisee ”Joni, Ariel & Adrianan” singlen Älä käy yöhön yksin. Jatkoa ei koskaan tule, folkrock-kokoonpano katoaa kuvioista.

Frank Loman elää teinivuosiaan 1970-luvulla pohjoishelsinkiläisessä lähiössä ja rakastuu Adrianan pikkusiskoon. 1980-luvun alussa tapahtuu asioita, jotka saavat Frankin etsimään käsiinsä Jouni Mannerin, entisen politiikan ihmelapsen. Hän haluaa ymmärtää, kuka hän itse on ja miksi sukupolvet hukkaavat aina mahdollisuutensa.

Kjell Westö on syntynyt 6.8.1961 Helsingissä ja hän toimii nykyisin vapaana kirjailijana. Kiitetty ja suosittu Westö on saanut useita kirjallisuuspalkintoja mm. kirjallisuuden valtionpalkinnon vuonna 1990. Finlandia-palkinnon Westö sai vuonna 2006 romaanistaan Missä kuljimme kerran. Westön teoksia on käännetty parillekymmenelle kielelle mm. englanniksi, espanjaksi, norjaksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: ihmelapsi, juhlat, kieli, kirjailija, kirjallisuus, kirjallisuuspalkinnot, politiikka, romaanit, sukupolvet, valtionpalkinnot

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *