Kirjoja, ruusuja ja palkintoja

Ruusuja Akateemisessa

Tiistaina vietettiin jälleen kerran Kirjan ja ruusun päivää. Ennätin piipahtaa hetkisen Akateemisessa kirjakaupassa, missä koko päivä oli pukattu täyteen ohjelmaa.

Kun astuin sisään, palkittiin Tuomas Kyröä ja Mielensäpahoittajaa (WSOY) juuri Kiitos kirjasta -mitalilla. Palkinnon jakavat Kirjakauppaliitto, Libro ja Suomen Kirjastoseura. Tällaisia teoksia arvostavat ne lukijat, jotka työskentelevät kirjallisuuden parissa!

Muitakin palkintoja oli Kirjan ja ruusun päivänä jaossa. Kirjasäätiön Alvar Enqvist -palkinto meni Otavassa työskentelevälle toimituspäällikkö Markku Aallolle. Pikku-Finlandia -kisan voittajaksi julistettiin helsinkiläinen opiskelija Eeva Hiekkavuo. Hänen esseensä Ihmisyyttä etsimässä vertailee Rikos ja rangaistus -kirjaa Sofi OksasenPuhdistukseen.

Riikka Pulkkinen päivitti kuulumisiaan kohtaamispaikalla.


”Yhdessä perheessä on saman verran versioita siitä, mitä tapahtui todella, kuin siinä on jäseniä”, Pulkkinen maalaili. Puhe kävi hänen romaaninsa Totta (Otava, 2010) nimestä. Nimen ristiriitaisuus kiehtoo kirjailijaa. Kaikki voi olla totta tai sitten ei mikään.

”Rakkaus on totta. Se on kirjani painavin lause”.

Romaanin yksi tärkeä teema on, miten menneisyyden tapahtumista ja henkilöistä uudelleen kertomalla heidän arvonsa voi palauttaa, tuoda pois marginaalista.

”Myös kirjallisuuden tehtävä on välittää tällaista eetosta”.

RunokioskiKallion ilmaisutaidon lukiolaiset olivat pystyttäneet runokioskin, jonka luukulta halukkaat saivat puolessa tunnissa paikan päällä räätälöidyn runon. Kuulemani mukaan jo 300 runoa lukiolaiset olivat päivän aikana tehtailleet. Jaa ei muka runous ja kirjallisuus kiinnosta!

Ilta jatkui muun muassa Kalle Aholan esiintymisellä. Hän on säveltänyt uutta musiikkia edesmenneen Arto Mellerin runoihin. Melleriä juhlistaa myös uusi Pääkallolipun allaproosakokoelma. (Otava). Syksyllä Otava julkaisee Martti Anhavan kirjoittaman elämäkerran Romua rakkauden valtatiellä – Arto Mellerin elämä.

Lue myös Kalle Aholan haastatelu Domesta!

 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: Akateeminen kirjakauppa, juhlapäivät, kirjat, lukeminen, palkinnot, tapahtumat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *