Kirjasuositukset: Zinaida Lindén, Karin Slaughter, Jari Järvelä

Pikkunautintoja

Zinaida Lindén, NuorallatanssijaZinaida Lindén: Nuorallatanssija, suom. Jaana Nikula (Gummerus)

Zinaida Lindénin novellit ovat ihanan kepeitä ja mukavan rapeita. Ne kertovat ihmisistä, jotka ovat muuttaneet maata, mutta eivät ole unohtaneet synnyinmaataan. Asiat koetaan herkkävireisesti, hieman ulkopuolisina, mutta itselle osataan myös nauraa. Novelli on erityinen taitolaji, ja sen taidon Lindén osaa. Näistä jää hyvä jälkimaku.

 

 

 

 

Ulla Janhonen
Anna-lehti

Karmiva yllätys

Karin Slaughter, TriptyykkiKarin Slaughter: Triptyykki, suom. Annukka Kolehmainen (Tammi)

Karin Slaughter on amerikkalainen dekkarikuningatar eikä ihme, sillä hän juoksuttaa tarinaa herkullisen yllättävästi. Tuorein kirja Triptyykki on Atlanta-sarjan ensimmäinen osa; siinä orpokodin kasvatti, etsivä Will Trendt jäljittää murhaajaa, joka repii uhreiltaan kielen irti. Tekijä on lähempänä kuin lukija arvaakaan.

 

 

 

 

Ulla Janhonen
Anna-lehti

Neiti Nokinenä

Jari Järvelä: Mistä on mustat tytöt tehty? (Tammi)

Katariina eli Rööri on nokikolarin tytär, joka elää 1960-80-luvun Helsingissä ja pienen ammattikunnan erikoisissa piireissä. Äidittömäksi jäävän nuohoojatytön lapsuus on täynnä yhä uusia naisia, joita hän joutuu isänsä toiveesta kutsumaan äidiksi; notkean kiipeilijän suojapaikkana ovat katot ja hormit, salaiset piilot, joista voi jopa nähdä ihmisten asuntoihin. Letkeä ja taitavasti rakennettu selviytymis- ja kasvutarina tarjoaa mustaa huumoria, inhimillistä lämpöä ja jännitystä. Huomasin kiintyväni tuohon nokiseen nuoreen naiseen.

 

 

 

Sanna Wirtavuori
Anna-lehti

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Jari Järvelä, Karin Slaughter, Mistä on mustat tytöt tehty, Nuorallatanssija, Triptyykki, Zinaida Lindén

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *