Kirjasuositukset: Reijo Mäki, Jennifer Weiner ja Tess Gerritsen

Kivaa äijähuumoria

Reijo Mäki, Lännen miesReijo Mäki: Lännen mies (Otava)

Tiukkapipofeministinä kuuluisi kai inhota Reijo Mäkeä ja hänen viinaan menevää sovinistisankariaan Jussi Varesta. Mutta ei voi mitään: äijähuumori vaan naurattaa. Olen kahlannut lähes kaikki parikymmentä varesta, mutta juonikuviot onnistuvat yhä yllättämään. Tällä kertaa yksityisetsivä saa selvitettäväkseen Turkua kuohuttavan kolmen murhan sarjan, jonka jäljet johtavat Saksaan saakka. Siskokset Margareetta ja Elisabeth edustavat Mäen tyypillistä naiskuvaa, jossa suunnattomaan bimbouteen yhdistyy käsittämätön ilkeys. Onneksi vastapainoa tuo Irma, viehättävä pariutumisälytutkija.

 

 

 

Miia Siistonen

 

Makeaa

Jennifer Weiner, Rikoksia ja hiekkakakkujaJennifer Weiner: Rikoksia ja hiekkakakkuja, suom. Hilkka Pekkanen (WSOY)

Kolmen lapsen turhautunut kotiäiti saa uutta tuulta purjeisiinsa, kun naapurin rouva löytyy keittiön lattialta leipäveitsi selässään. Lajityypit chick lit ja murhamysteeri yhdistyvät harvoin niin herkullisella tavalla toisiinsa kuin tässä kirjassa. Tuloksena on täydellistä viihdettä.

 

 

 

 

 

Miia Siistonen

 

Raadollista

Tess Gerritsen, LuutarhaTess Gerritsen: Luutarha, suom. Mika Virva (Otava)

Käsienpesu on Tess Gerritsenin ”lääketieteellisen dekkarin” vallankumouksellinen aate, jolla on kuvaannollistakin käyttöä. Luutarha tapahtuu osin nykyajassa, osin 1830-luvun Bostonissa. Luutarhassa mässäillään köyhälistön elämän kurjuudella, ja sananmukaisesti raadolliset selostukset ruumiinavauksista pursuavat suolia ja löyhkää.Itse tarina kuitenkin säilyttää jännitteensä ja jännityksensä, ja aikamatkailu tuo kerrontaan virkistävää vaihtelua.

 

 

 

Riitta Pietilä

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Jennifer Weiner, Lännen mies, Luutarha, Reijo Mäki, Rikoksia ja hiekkakakkuja, Tess Gerritsen

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *