Kirjasuositukset: Petri Karra, Marjo T. Nurminen, Panu Rajala

Puheenaihe

Petri Karra. Haarautuvan rakkauden taloPetri Karra: Haarautuvan rakkauden talo (Gummerus)

Varakkaassa espoolaisessa lähiössä asuu lapseton pariskunta, joka on päättänyt erota. Hyvin pian ero kääntyy kaoottiseksi, suorastaan sikamaisen sotaisaksi. Kuvioihin sotkeutuu huoria, parittajia, aivottomia portsareita ja ketä milloinkin. Tapahtumat ja ihmiset tuntuvat epäuskottavilta, mutta juonenkäänteet ovat niin pähkähulluja, että pakkohan tämä on loppuun lukea. Tarina toimii varmasti paremmin leffana, ja onhan ensi-iltakin jo tiedossa: elokuussa 2009, Mika Kaurismäen ohjaamana.

 

Kenelle: Uteliaalle. Tästä puhutaan ensi vuonna.

 

Piia Sainio

 

Kauniisti pakattu

Marjo Nurminen, Tiedon tyttäretMarjo T. Nurminen: Tiedon tyttäret (WSOY)

Asiallista, tutkimukseen pohjautuvaa historian popularisointia ei liiaksi julkaista. Marjo T. Nurmisen teos oppineista eurooppalaisista naisista sopii sellaisenkin käteen, joka ei muuten liiemmin historiasta perusta. 25 naiskohtaloa esittelevä kirja toimii paitsi tietoteoksena tieteen historiasta myös sujuvasti kirjoitettuna pageturnerina. Sopii hyvin lahjakirjaksi kauniin ulkoasunsa ansiosta.

 

Kenelle: Naispuolisia esikuvia kaipaaville, miehille, jotka luulevat tietävänsä jo kaiken.

 

 

Annina Pennonen

 

Mika maineen polulla

Panu Rajala, Unio mysticaPanu Rajala: Unio mystica, Mika Waltarin elämä ja teokset (WSOY)

Panu Rajalan teos Mika Waltarista on notkeasti ja eläytyen kirjoitettu ja ihanan seikkaperäinen. Se kertoo elämään hullaantuneesta nuorukaisesta, menestysten ja tappioiden ristiaallokossa ponnistelevasta miehestä sekä vanhuuteen taipuvasta akateemikosta, joka yhä etsii elämän ydintä. Rajalan käsittelyssä valaistuvat niin Waltarin laaja tuotanto kuin Tunturikadun kulttuurikodin värikäs menokin.

 

Kenelle: Kulttuurihistorian ja elämäkertojen ystävälle.

 

 

Sirpa Numminen

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Haarautuvan rakkauden talo, Marjo T. Nurminen, Mika Waltarin elämä ja teokset, Panu Rajala, Petri Karra, Tiedon tyttäret, Unio mystica

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *