Kirjasuositukset: Paul Auster, Åsa Linderbog ja Herbjørg Wassmo

Lyömätön Auster

Paul Auster, Ssattumuksia BrooklynissaPaul Auster: Sattumuksia Brooklynissa, suom. Erkki Jukarainen (Tammi)

Aluksi mietin, onko tämä Paul Austeria, sillä tyylilaji on muuttunut. Lukijana huomaan olevani konservatiivi, joka odottaa kirjailijalta aina vain samaa New York -trilogiaa. Mutta tämäpä vasta tarina on: hellyttävä,rosoinen ja tosi. Auster jalostaa sattumuksista hervottoman kertomuksen Nathan Glassista, kuusikymppisestä syöpää sairastavasta amerikkalaismiehestä. Viimeisen sivun rivit salpaavat hengityksen. Auster on lyömätön.

Lue muut arviot tästä kirjasta.

 

 

 

Ulla Janhonen
 

Iskän tyttömyttynen

Åsa Lindeborg, Minua ei omista kukaanÅsa Linderborg: Minua ei omista kukaan, suom. Leena Peltomaa (Like)

Omaelämäkerrallinen kuvaus 70-luvun Vesteråsista kouristaa sydäntä, mutta lämpimästi. Åsan ulkoisesti ankea lapsuus on täynnä hellyyttä. Alkoholistisen duunari-isän luokkatietoisen omanarvontunnon hidas rapautuminen kuvataan paljain nyanssein. Tyttären rakastava kunnianosoitus isälleen ja värikkäälle perheelleen dokumentoi myös kansankodin erään vaiheen loppua tavalla, jossa on kipeää tuttuutta.

 

 

 

 

Sirpa Numminen

 

Joku on syyllinen

Herbjorg Wassmo, Lasi maitoa kiitosHerbjørg Wassmo: Lasi maitoa, kiitos, suom. Katriina Huttunen (Otava)

Dorte on 15-vuotias liettualaistyttö, joka joutuu naiskaupan uhriksi. Hänestä tulee kimpale seksuaalista kauppatavaraa, jonka kivusta, pelosta ja ihmisarvosta kukaan ei piittaa. Uskomaton – mutta uskottava – ja vangitseva tarina nuoren tytön sielunvoimista ja rohkeudesta selviytyä alistuksesta ja nöyryytyksestä. Tätä tapahtuu. Juuri nyt!

 

 

 

Sirpa Numminen

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Åsa Linderbog, Herbjørg Wassmo, Lasi maitoa kiitos, Minua ei omista kukaan, Paul Auster, Sattumuksia Brooklynissa

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *