Kirjasuositukset: Laura Honkasalo, John Ajvide Lindqvist, Erkki Lampén

Sirpaleita tuli

Laura Honkasalo: Eropaperit (Otava)

Mitä siitä tulee, kun maalaistöllissä vailla rakkautta kasvanut opiskelijatyttö löytää kaupungista pojan ja rakastuu tämän perheeseen? Syntyy avioliitto ja kaksi lasta. Idyllisiä kesiä isovanhempien kanssa saaristossa. Sitten repeää. Riitaisa avioero hajottaa kaikkien elämän sirpaleiksi. LauraHonkasalo kertoo riipaisevasti erosta lapsen, jätetyn vaimon ja isoäidin näkökulmasta. Erityisen ansiokkaasti hän kuvaa vanhusta, jonka ”turhat viimeiset vuodet mitätöivät koko elämän”. Tiivistäminen olisi parantanut romaania.  

 

 

 

 

Riikka Karhunen
 

Meren raivo

John Ajvide Lindqvist, Ihmissatama

John Ajvide Lindqvist: Ihmissatama, suom. Jaana Nikula (Gummerus)

Mikä on jokaisen vanhemman painajainen? Että oma lapsi katoaa eikä häntä koskaan löydetä. Tästä asetelmasta lähtee liikkeelle John Ajvide Lindqvistin maaginen tarina, joka kietoo mukaansa jo ensilehdiltä. Vaikka kauhu ja salaisuudet näyttäytyvät kirjassa hurjalla tavalla, sykähdyttävintä on Linqvistin huikea kyky kuvata ihmisiä ja heidän tunteitaan. Idyllinen saaristo saa kirjassa uuden ulottuvuuden eikä merta katso enää koskaan aivan samoin kuin ennen.

 

 

 

Riikka Pekkala
 

Liike vai päämäärä?

Erkki Lampén, Neljä retkeä läpi Suomen

Erkki Lampén: Neljä retkeä läpi Suomen (Tammi)

Mikä saa miehen kävelemään, pyöräilemään, hiihtämään,melomaan Suomen päästä päähän? Erkki Lampénin päiväkirjat antavat yhden vastauksen, vai antavatko?

Kyse on itsensä voittamisesta, miehisestä uhosta, yksinäisyydestä, onnen välähdyksistä. Vetävästi kirjoitettu kirja raottaa kutkuttavasti miehen mieltä, on hauska, jännittävä ja myös palvelee eräelämään aikovia. Matkaseurana kotomaan muuttuva maisema ja kansa.

 

 

 

Sirpa Numminen

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Erkki Lampén, Eropaperit, Ihmissatama, John Ajvide Lindqvist, Laura Honkasalo, Neljä retkeä läpi Suomen

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *